facebook

Жінці після 40 років вітамін В12 потрібен, як повітря! Тривожні ознаки його нестачі

Перевірте себе.

Хочете розкрити секрет молодості і довголіття тендітного жіночого організму і міцної нервової системи? Тоді варто повністю переглянути свій режим харчування і перевірити чи достатньо в ньому вітаміну В12. Які ж симптоми вказують на дефіцит і вимагають термінової уваги?

Скарги на запаморочення і втрату координації

Практично всі пацієнтки невропатологів, скаржаться на головні болі, запаморочення, втрату координації, страждають від нестачі вітамінів групи В. Дефіцит В12 призводить до пошкодження нервів і загальної слабкості.

Почалися проблеми з нігтями і волоссям

Волосся стало ламким, тьмяним і випадає? Купівля дорогого шампуню ні до чого не приведе! Нігті шаруються і стають тоншими? Пора придбати комплекс вітамінів В і ціанокобаламін!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відчуття слабкості в м’язах і постійна втома

Брак цінного вітаміну викликає загальну втому і постійне бажання поспати. Без ціанокобаламіну жіночий організм вимагає відпочинку, навіть вранці після тривалого сну.

Виникла задишка і почало спотворюватися сприйняття запахів

Ці малоприємні симптоми – наслідок анемії і нестачі гемоглобіну, викликані дефіцитом вітаміну B12. Зведена до мінімуму доставка кисню до тканин змушує легкі працювати на знос. Результат – загальна слабкість і задишка. Крім цього, змінюються уподобання до ароматів і запахів. Улюблений парфум може викликати огиду, а випаровування бензину здатися вишуканим ароматом.

Періодичні проблеми з зором

Складно зосередитися на предметі, виникає ефект роздвоєння і розмитості? При важкій формі дефіциту вітамінів групи В можуть вражатися судини сітківки і навіть зоровий нерв.

Зміна кольору обличчя

Порушення кровотворення і руйнування частини кров’яних тілець призводить до вивільнення жовчного пігменту білірубіну. Результат – жіноча шкіра набуває блідого відтінку і з’являються синці під очима.

Відчуття поколювання й оніміння в кінцівках

Одним із частих проявів неврологічних ознак дефіциту В12 і анемії, є оніміння рук і ніг, поколювання і навіть судоми. З хворобливими і неприємними симптомами потрібно відразу звертатися до невропатолога.

Перепади настрою і проблеми з пам’яттю

Ловіть себе на думці, що щось забули. Доводиться вести навіть списки і клеїти їх на видному місці? Терміново вішаємо собі нагадування заглянути в аптеку за комплексом вітамінів або за ціанокобаламіном. Головне не панікувати і не доводити себе до панічних настроїв! До речі, В12 бере участь у виробленні гормонів щастя – серотоніну і дофаміну. Відмінний привід пропити курс і привести в норму свій стан!

Зміна зовнішнього вигляду язика

Проявився яскраво-червоний відтінок язика і неприємне відчуття печіння? Смакові рецептори зійшли з розуму? Дефіцит вітаміну призводить до зовнішніх і внутрішніх змін структури язика.

Проблеми з серцем

Без приводу серце готове вистрибнути з грудей, артеріальний тиск падає до мінімальних показників? Серцево-судинна система терміново потребує перевірки у фахівців і вітамінного підживлення.

Куди бігти і що робити? По-перше, відвідати фахівця і розібратися в причинах нездужань. По-друге, поповнити раціон продуктами, багатими вітаміном В12. По-третє, придбати комплекс вітамінів групи В.

Лікування дефіциту вітаміну

При появі симптомів нестачі вітаміну В12, рекомендується звернутися до фахівця для проведення обстеження. В першу чергу необхідно усунути причину, по якій сталася нестача. Встановити її зможе тільки лікар, самолікування в цій ситуації може призвести до розвитку важких наслідків.

Основне лікування повинне бути спрямоване на нормалізацію раціону харчування. Щоденне меню повинне включати:

  • сири;
  • молочні продукти;
  • м’ясо, дичина;
  • яйця;
  • морепродукти.

Категорії громадян, у яких був виявлений дефіцит вітаміну В12, категорично заборонено монодієти, основу яких складають продукти рослинного походження.
Вітаміни можуть призначити для введення внутрішньом’язово. Це необхідно, якщо дефіцит став причиною порушення нервової системи.

Симптоми нестачі вітаміну В12 мають стати причиною звернень до фахівців. Залишати без уваги дану патологію не слід. Дефіцит В12 може стати причиною розвитку серйозних захворювань в організмі людини.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жінці після 40 років вітамін В12 потрібен, як повітря! Тривожні ознаки його нестачі