facebook

10 помилок у прикрашенні будинку до свят, які можуть бути небезпечними

Оберігайте себе та своїх близьких, і нехай свята принесуть лише радість.

Незважаючи на те, що різдвяні прикраси мають на меті піднести настрій, деякі святкові прикраси можуть нести більше шкоди, ніж користі. Давайте розглянемо чого краще уникнути при декоруванні будинку до свят, щоб зробити його безпечним для вас та ваших близьких.

Отруйні Різдвяні рослини

Всупереч поширеній думці, пуансеттія, ймовірно, не є токсичною. Один з оглядів в “Western Journal of Emergency Medicine” виявив, що лише близько у 3 відсотків дітей, які їдять цю рослину, розвиваються будь-які симптоми, і навіть тварини навряд чи матимуть якісь наслідки для здоров’я. Проте, все ж слід проявити обережність. Ягоди цієї рослини виглядають дуже невинно, особливо для дітей, але лише п’ять ягід можуть призвести до блювоти та спазмів живота у дітей, оскільки ягоди пуансеттії містять речовину, що називається сапоніном. Приторно-солодкі фрукти також можуть призвести до виникнення проблем кишково-шлункового тракту і навіть можуть бути фатальними для дітей. Ви не можете бути занадто обережними, коли виявляєте квіти та рослини будь-якого роду, оскільки вони у будь-якому разі є небезпечними, адже ними можна вдавитись. Спостерігайте за листями та ягодами.

Ви ніколи не перевіряєте стан гірлянд у пакунку

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з даними Міжнародного фонду “Електрична безпека”, світильники, гірлянди та інше декоративне освітлення спричиняють в середньому 150 пожеж щороку. Не треба боятися гірлянд, якщо ви будете вживати відповідних запобіжних заходів. Коли ви використовуєте електричні вогні, використовуйте тільки ті, які визнані безпечними. Переконайтеся, що на вашій гірлянді є позначка UL, а це означає, що сторонні інженери дали їм схвалення, виключивши ризик спричинення пожежі, ураження електричним струмом та інші небезпеки. Етикетка також може сказати, чи ці гірлянди безпечні для використання на вулиці. Зелена етикетка UL означає, що їх можна використовувати лише в приміщенні, але червона – ознака того, що ви також можете повісити гірлянди на відкритому повітрі.

Ваші батарейки небезпечні

Невеликі прикраси, які світяться, такі, як прикраси на голову та різні свічки на батарейках можуть містити літієві батарейки. Якщо діти знайдуть їх, то вони можуть проковтнули одну з цих маленьких круглих батарейок, які здатні застрягнути в горлі чи стравоході. За даними Американської академії педіатрії, електричний струм має хімічну реакцію з слиною, що може завдати серйозної шкоди стравоходу дитини всього за дві години. Якщо на пристрої у відділі, де знаходяться батарейки, стоять гвинти, то ваша дитина не зможе дістати батарейки. Для тих пристроїв, у яких немає гвинтів, які б тримали батарейки у надійному схові, краще використати клейку стрічку, щоб заклеїти небезпечну частину.

Ви дозволяєте ялинці висохти

Як повідомляє Національна асоціація протипожежної охорони, щороку пожежні підрозділи реагують на близько 210 пожеж, пов’язаних з новорічними ялинками. Звичайно, це не означає, що шанси вашого дерева просто загорітись занадто високі, проте, якщо це станеться, шкода може бути значно більшою, ніж те, що ви залишитесь без ялинки. Згідно з повідомленням Пожежної адміністрації США, одна з 31 пожеж через новорічні ялинки трапляються зі смертельними випадками, тоді, як лише одна із 144 пожеж, спричинених іншими факторами, має летальні наслідки. Більшість із пожеж пов’язані з проблемами в елекромережах, або надто близьким розташуванням ялинки до джерела опалення, але є й інші кроки, які ви можете зробити, щоб запобігти загорянню ялини. Добре поливайте дерево, щоб зменьшити ризик, адже сухе дерево більш схильне до загоряння. Переконайтеся, що ви купуєте свіже дерево, а потім зріжте шматочок зі ствола, перш ніж встановити його, щоб допомогти йому поглинути воду. Якщо ви використовуєте штучне дерево, перевірте упакування, щоб знайти інформацію і переконатися, що воно вогнетривке.

Ви вмикаєте гірлянди у старі розетки

Гірлянди, які вмикають на вулиці, повинні бути підключені до заземлених пристроїв з відмовостійкою схемою, які здатні контролювати електричний струм, щоб захистити вас від ураження. Вони виглядають схожими на інші точки доступу, але на них є кнопки тестування та вимикання. Національний електричний кодекс вимагає нових перехідників та розеток подібного типу у ванних кімнатах, на відкритих майданчиках, на кухні та в інших місцях поблизу води, проте деякі старі будинки можуть не мати подібного захисту. Якщо у вас немає таких перехідників, ви можете придбати адаптер, щоб вберегтись від пожежі.

Ваша ялинка нестійка

Перевірте свій стенд для ялинки, щоб переконатися, що він міцний, перш ніж почати встановлювати дерево. Не закріплене дерево, безумовно, може бути проблемою, особливо поряд з маленькими дітьми і навіть домашніми тваринами. Вжийте заходів, щоб уникнути збитків та можливих травм, спричинених падінням дерева. Не встановлюйте його поблизу дверних пройомів. Якщо ви все ж занепокоєні, встановіть захисні ворота навколо дерева, щоб цікаві дітлахи вже напевне не змогли зіткнутися з ним.

Ви не плануєте куди повісити прикраси

Діти та навіть домашні тварини можуть спокуситись взяти прикраси, розвішані внизу дерева, тому будь-які тендітні прикраси вішаються зверху ялини. Якщо маленькі рученята дістануться до прикрас та іграшок, та впустять скляні іграшки, ці прикраси можуть розбитись і залишити скло, яке здатне зашкодити вашій дитині. Це гарна ідея, щоб діти не дістались іграшок, особливо, якщо вони антикварні або дістались вам від бабусі.

У вас є штучні прикраси у вигляді солодощів

Ви ніколи не спробуєте на смак штучні прикраси у вигляді цукерок, але дитина, можливо, вирішить інакше, і захоче скуштувати. Уникайте тих прикрас, які виглядають як цукерки чи продукти харчування, які можуть спокусити дитину спробувати їх на смак. Деякі прикраси можуть містити свинець або кадмій, який може бути отруйним, якщо ваша дитина спробує їх з’їсти.

Ви хочете, щоб свічки горіли постійно

Ви, мабуть, спокушались одразу ж використати красиву свічку, як тільки ви її відкривали, але запам’ятайте, що навіть якщо вона пахне приємно, має чудовий вигляд і дає затишок, свічка залишається відкритим полум’ям. Найпопулярніші дні для запалювання свічок – Новий рік і Різдво, за даними Національної асоціації протипожежної охорони. Незалежно від того, чи ви використовуєте безпечні види свічок, чи якісні підсвічники, або інші заходи безпеки, всеодно свічки становлять небезпеку. Ніколи не кладіть на різдвяну ялинку свічок, і не забудьте їх задути, коли вийдете з кімнати. Якщо ж ви вирішите використовувати свічки, то тримайте їх на стабільній, жаростійкій поверхні, куди діти не зможуть дотягнутись чи зачепити свічку. Ще краще – використовуйте пластикові свічки, які працюють за допомогою батарейок, а не справжнє полум’я.

Вашими прикрасами легко вдавитись

Ви не даєте малятам іграшки з крихітними частинами, які вони можуть проковтнути, тому не залишайте таких прикрас, якими легко вдавитись, у будинку у легкодоступних місцях. Діти, можливо, захочуть спробувати невеликі деталі, наприклад, фігурки, та візьмуть їх у рот. Вони красиві, тому неодмінно будуть приваблювати дітлахів та тварин. Краще використовувати дощик та інші подібні прикраси зверху, щоб до них неможливо було дістатись.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

10 помилок у прикрашенні будинку до свят, які можуть бути небезпечними