facebook

Істини, які зміцнять вашу подружню пару

Якщо ви хочете щось отримати від відносин, спочатку потрібно це «щось» у них вкласти.

Які ж основні принципи, здатні допомогти зробити шлюб міцним і щасливим? Цікаве питання. Як раз з тих питань, які змушують братися за справу, засукавши рукави. Для того, щоб хоча б спробувати докопатися до «основ» якогось явища, часом доводиться копати дуже глибоко, і в процесі розкопок «шахтар» мимоволі часто виявляє речі, які не варто ігнорувати.

Добре обдумавши це питання, згадавши всі історії життя, які іноді доводиться слухати, не складно скласти короткий список ключових істин. Про них варто пам’ятати будь-якій сімейній парі.

Ваш чоловік або дружина не досконалі. Ну і що з того? Ні в одному по-справжньому вдалому шлюбі наречений з нареченою не були досконалими. Якби це було необхідною вимогою для вдалого шлюбу, їх би просто не існувало в принципі. Ні, по-справжньому успішні і щасливі шлюби створюють дві недосконалі, але достатньою мірою сумісні людини, кожен з яких шукає хороше в своєму партнері, поважає його, прощає помилки, і в будь-який момент готовий допомогти у всьому, що тільки можна.

Вам не вдасться знайти ідеальну другу половинку, як би ви її не шукали, тому що ідеальних людей просто не існує. У кожного з нас є свої недоліки. Якщо ми будемо зациклюватися на недосконалості вашого партнера, це зіпсує стосунки, і навіть може призвести до їх розпаду.

«Друга половинка» не може зробити ваше життя цілісним і повним. Багато молодих пар одружуються, грунтуючись на абсолютно нереалістичних передумовах. Чомусь очікуючи, що офіційне закріплення відносин допоможе «заповнити порожнечу в їх душі», або, скажімо, дати їм те, чого їм бракує для щастя. У якійсь мірі це дійсно так, але це не означає, що шлюб може вирішити всі ваші проблеми. Цього не станеться, як би вам того хотілося.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ви вступаєте в шлюб, і вирите, що чудова людина, яка погодилася бути вашим партнером, стане вашим кращим другом, радником, мотиваційним тренером, а заодно ще й заміною батькові або матері… то, швидше за все, незабаром ви будете розчаровані. І після того, як у вашому житті оселиться розчарування, нещастя не змусить себе довго чекати.

Замість того, щоб намагатися добитися всього цього від однієї людини – вашого партнера – постарайтеся так само покладатися на своїх друзів, родичів і себе самого. Так ваше життя стане набагато повнішим і більш насиченим, а шлюб – щасливішими.

Якщо ви хочете щось отримати від відносин, спочатку потрібно це «щось» у них вкласти. Це працює і з романтичними відносинами, і з життям у цілому. Якщо ви будете вкладати в стосунки з коханою людиною час, думки і енергію, то, швидше за все, результат перевершить всі ваші очікування.

Звичайно, ніхто не може вам стовідсотково гарантувати вдалого результату, але це вельми і вельми вдалий підхід до будь-яких відносин і не тільки. Наприклад, якщо ви будете регулярно займатися фізичними вправами і правильно харчуватися, ви з куди більшою ймовірністю довше збережете міцне здоров’я, ніж якщо будете проводити вільний час на дивані і їсти всяку погань.

Зусилля, вкладені у шлюб, можуть стати більш ефективними і спрямованими, якщо ви регулярно будете відверто спілкуватися з партнером про ваші відносини, і про те, що в них добре, а що ні. Так ви неодмінно зрозумієте, на що вам потрібно звернути більше уваги, щоб шлюб розцвів, немов квітка.

Шлюб в якомусь сенсі схожий на банківський рахунок. Чим більше ви вкладете у зміцнення зв’язку з вашою другою половинкою (проявляючи доброту, підтримку, прихильність і повагу в її відношенні), тим більші відсотки наростуть на рахунку вашого емоційного банку. І тоді, якщо раптом ви зробите якусь помилку (наприклад, забудете про річницю, або, приміром, імпульсивно купите щось дороге, не обговоривши попередньо покупку зі своїм партнером), у вас буде достатньо «емоційного кредиту», щоб покрити втрату, понесену відносинами.

Поставте собі за правило працювати над досягненням більшої близькості, хороших спогадів, розділених успіхів і так далі. Будьте активним інвестором у власні відносини, і хай рахунок в емоційному банку тішить ваше око і серце.

Любов – це щось більше, ніж просто почуття. Більшість людей вважають, що однією з найважливіших причин, за якими вони вирішили вступити у шлюб, було те, що вони любили свого майбутнього партнера. Вони відчували сильні і глибокі почуття прихильності, пристрасті та захоплення одне одним.

Проте з часом будь-які, навіть найсильніші почуття, блякнуть і згасають, змінюючись нудною рутиною. В будь-яких, навіть найсильніших відносинах, іноді бувають часи, коли ці почуття сильно слабшають, а то й зникають зовсім. Деякі чоловіки і жінки, зіткнувшись з настільки ослабленими почуттями, неминуче задають собі питання: «До чого і далі перебувати в шлюбі, якщо я більше його/її не люблю?»

Постарайтеся усвідомити, що любов – це щось куди більше, ніж просто почуття. Що в своїй основі любов – це нестримне прагнення до того, щоб зробити життя один одного набагато кращим і приємнішим, і це прагнення потрібно проявляти в щоденних діях, що показують вашу турботу, любов і повагу.

Коли ви візьмете цей підхід на озброєння, почуття любові, навіть яке згодом згасає, рано чи пізно повернеться – куди більш гострим, насиченим і глибоко вкоріненим у ваших відносинах.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Істини, які зміцнять вашу подружню пару