facebook

Медики розповіли, як легко дочекатися обідньої перерви і не зашкодити здоров’ю

Сьогодні поговоримо про речі, які потрібно зробити до обіду, щоб зберегти своє здоров’я і залишитися спокійним і впевненим протягом всього дня.

Ще не встиг розпочатися робочий день, а багато працівників вже мріють про обідню перерву. І в цьому немає нічого погано! У першій половині дня ми можемо хотіти їсти, розім’яти спину і просто трохи відволіктися від напруженої роботи. І для багатьох єдиним шансом зробити всі ці речі є час обіду. Однак не варто думати, що обідня перерва зможе вирішити всі проблеми. Сьогодні поговоримо про речі, які потрібно зробити до обіду, щоб зберегти своє здоров’я і залишитися спокійним і впевненим протягом всього дня.

Під час робочого дня не бійтеся робити невеликі перерви, перекинутися парою слів зі своїми колегами. По-перше, це дозволить вам відволіктися від напруженої роботи і відпочити. По-друге, це створить позитивну обстановку в колективі і працювати буде психологічно легше.

Не варто морити себе голодом, чекаючи перерви на обід. Підкріпитися можна і під час роботи. Фахівці рекомендують їсти невеликими порціями 5 разів на день. Тому беріть з собою яблуко, банан або енергетичний батончик. Невеликий перекус захистить ваш шлунок від ряду хвороб, а також дозволить мозку працювати більш ефективно.

Багато офісних працівників ділять свій день на час до і після обіду. Важливі справи, як правило, переносяться на другу половину дня. Люди вважають, що до цього часу вони зможуть остаточно прокинутися, зібратися з силами і стати максимально зосередженими. Тим не менш, фахівці рекомендують заздалегідь складати план своєї роботи і рівномірно розподіляти протягом дня завдання, які необхідно виконати. Краще всього починати з більш складних завдань, переходячи поступово до простих.

Присівши вранці за робочий стіл, багато не встають зі свого крісла чи не до самого вечора. Проте подумайте про своє здоров’я. Періодично вставайте зі стільця, пройдіться по офісу. П’ятихвилинні перерви навіть на мінімальну фізичну активність допоможуть вашому тілу почуватися краще.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо вам важко сконцентруватися на роботі, і ви тільки й робите, що поглядаєте на годинник в очікуванні обіду, тоді якщо це можливо, послухайте веселу музику. Вона є чудовим засобом підтримки потрібного робочого темпу, особливо в ранкові години.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики розповіли, як легко дочекатися обідньої перерви і не зашкодити здоров’ю