facebook

Прості і доступні способи зміцнити імунітет

Щоб щасливо пережити холодний сезон, важливо залишатися здоровими. Що для цього потрібно робити кожного дня – ви дізнаєтеся з нашої статті.

Навколо нас завжди багато шкідливих бактерій і вірусів, але ми маємо дуже ефективний механізм внутрішнього захисту, який називається імунною системою. Спеціальні клітини поширюються по всьому нашому тілу і коли потенційно шкідливі бактерії або віруси потрапляють в організм, клітини посилають попереджувальний сигнал до інших частин нашої системи, щоб подбати про неї і запобігти поширенню хвороби. Таким чином, імунна система є практично мережею і робить дивовижну роботу захисту. З цієї причини ми повинні піклуватися про неї і краще піклуватися про себе.

Часник і мед

Мед містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів і ферментів. Він також діє як антиоксидант для боротьби з вільними радикалами.

Часник містить сполуки, які підвищують здатність білих кров’яних клітин боротися проти деяких вірусів. Важливо часник розчавити, тому що під час дроблення основний компонент, аллін, перетворюється на його активну форму.

  • 1 чашка сирого меду
  • 8-10 зубчиків часнику

Покладіть часник у скляну банку і заповніть банку медом. Дайте суміші настоятися при кімнатній температурі протягом 3-5 днів і потім помістіть її в холодильник. Після цього мед з часником готові до використання. Приймайте чайну ложку меду з шматочком часнику один раз на день.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Куркума та імбирний чай

Куркуміноїди, активні компоненти куркуми, мають багато переваг для здоров’я, антивірусних властивостей – імуностимулюючі властивості є лише частиною цього.

Імбир має дуже сильні антибактеріальні та антивірусні характеристики, які допомагають підтримувати імунну систему.

  • 3 склянки гарячої води
  • Корінь куркуми 1 см, очищений і натертий або 2 чайні ложки порошку куркуми
  • 1 см шматочка імбиру, очищеного і натертого

Закип’ятіть воду і додайте куркуму і імбир. Дайте настоятися протягом 5-10 хвилин. Додайте мед або лимон до смаку.

Лимонна вода

Лимони містять винятково високий рівень вітаміну С, що робить їх відмінним підсилювачем імунної системи.

  • 1 склянка теплої води
  • сік з 1/2 лимона

Вичавіть сік з половини лимона в воду і насолоджуйтеся. Оскільки вітамін С дуже нестабільний, краще приготувати лимонний напій перед використанням.

Напій з імбиру, лимона і каєнського перцю

Як ми вже згадували вище, імбир дуже ефективний як антибактеріальний і антивірусний продукт, а лимон містить багато вітаміну С.

Каєнський перець багатий вітаміном С, а також бета-каротином і антиоксидантами, які допомагають тілу боротися з шкідливими бактеріями. Каєнський перець досить гострий і підвищує температуру тіла, активуючи імунну систему.

  • 2 см шматочка імбиру, очищеного і натертого
  • сік 1/2 лимона
  • 1/4 ч.л. каєнского перцю

Змішати всі інгредієнти і випити. Ви також можете додати чайну ложку меду і невеликий шматочок подрібненого часнику.

Ехінацея, мед, імбир і сироп солодки

Мед і імбир також можна використовувати в поєднанні з коренями солодки і ехінацеї.

Ехінацею можна назвати супер травою, оскільки рослина має дуже ефективну імунну дію.

Солодка – це не лише цукерка, а корінь з дуже високими протизапальними, антимікробними та антиоксидантними властивостями. Це робить його дуже ефективним імунорегулятором. Не рекомендується використовувати постійно, використовуйте його від 4 до 6 тижнів.

  • 4 склянки води
  • 1/2 склянки кореня солодки, очищеного і натертого
  • 1/2 склянки кореня ехінацеї, очищеного і натертого
  • 1 чашка меду
  • 2 ст.л. або 5 см імбиру

Закип’ятіть воду, додайте ехінацею, солодку і імбир і варіть 45 хвилин. Потім дайте відвару охолонути і додайте мед.

Зелений сік

Цей сік не тільки наповнений вітамінами і чудово підходить для підвищення імунної системи, але також дуже смачний!

Шпинат називається суперпродуктом, тому що він містить багато вітамінів і мінералів, у тому числі вітамін С, а також бета-каротин і антиоксиданти, які допомагають нам боротися з інфекціями і вірусами.

Апельсини завантажені вітаміном С, який необхідний для боротьби з грипом або холодом.

Селера також має високий вміст вітаміну С і антиоксидантів, що допомагає зробити імунну систему активною і ефективною.

Імбир відомий своїми антибактеріальними та антивірусними властивостями.

  • 2 чашки шпинату
  • 2 апельсини
  • 2 стебла селери
  • Шматочок імбиру 2 см, очищений і натертий

Всі інгредієнти збийте в блендері і випийте.

Настоянка ехінацеї

Ехінацея – добре відома імуностимулююча трава. Є багато різновидів ехінацеї, але тільки 3 види покращують властивості імунної системи – Ехінацея Ангустіфолія, Ехінацея Палліда і Ехінацея Пурпуреа. Тому, якщо ви плануєте зробити настоянку, переконайтеся, що ви вибрали правильний вид.

  • суха ехінацея
  • горілка

Заповніть половину скляної банки висушеною травою і залийте горілкою, поки баночка майже не заповниться, залишивши трохи місця для того, щоб трава трохи розбухла. Щільно закрийте і настоюйте протягом 4-6 тижнів при кімнатній температурі, струшуючи банку кожні кілька днів. Через 4-6 тижнів процідіть траву і зберігайте настоянку в темній пляшці. При перших ознаках застуди беруть по пів чайної ложки 3 – 4 рази на день.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прості і доступні способи зміцнити імунітет