facebook

Ви набагато успішніші, ніж думаєте, якщо відповідаєте «так» на ці 7 питань

Вам здається, що ви нічого не досягли і життя стоїть на місці, не все так погано, як може бути, просто повірте в свої сили.

Ви живете так, як вам хочеться? Це і є головна ознака успіху. Деколи порівняння можуть бути корисними, але тільки не у випадку, коли зачіпаються питання задоволеності. Наприклад, коли ви порівнюєте себе з іншими людьми. Варто почати робити це, і ви вважаєте себе невдахою.

Займаєтеся бізнесом і рівняєтесь на Річарда Бренсона? У цій сутичці вам не перемогти. Ви співак та рівняєтесь на Тейлор Свіфт? Тут вам теж не бачити перемоги, якщо критерієм такого порівняння виступає рівень доходу. Те ж саме стосується порівняння зі Стівом Джобсом, коли ви працюєте над тим, щоб змінити світ.

Це і є проблема будь-яких порівнянь. Не має значення, чи вважаєте ви себе успішним чи ні, адже обов’язково знайдеться той, хто буде ще багатшим, кращим і успішнішим. Залиште порівняння в минулому, а потім дайте відповідь на наступні питання. Хто знає, може ви вже набагато кращі і успішніші, ніж вам здається.

Чи є у мене близькі друзі?

Тісні дружні стосунки – це велика рідкість в наші дні. Одне з досліджень показало, що за останні 20 років кількість людей, здатних поділитися проблемами один з одним, відчутно знизилося. Якщо у вас є 2 і більше близьких друзів, можете радіти не лише наявності у себе соціальних зв’язків, але і тому, що позитивний вплив дружби на ваше життя в два рази сильніший, ніж заняття спортом або відмова від куріння.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чи можу я вибирати оточуючих мене людей?

У деяких є колеги, які виводять їх з себе, хтось стикається з неприємними клієнтами, а ще комусь доводиться мати справу із самозакоханими егоїстами. Але, уявіть собі, всі вони самі обирають свій круг спілкування, дозволяючи цим набридливим і огидним особистостям ставати частиною їх професійної або особистого життя. Успішні люди привертають до себе таких же успішних людей, трудоголіки притягують до себе трудоголіків, добрі люди – таких же добряків, а хороші співробітники хочуть працювати на таких самих хороших роботодавців. І якщо оточуючі вас люди є тими, з ким ви дійсно хочете перебувати поруч, то ви успішна людина. В іншому випадку прийшла пора змін.

Досить я заробляю для позитивних змін?

Багато людей доживають до наступної зарплати. Але ще гірше ситуація, коли їм потрібно вибрати, яку з своїх потреб вони можуть задовольнити. Якщо ви заробляєте достатньо грошей, то можете витратити їх на щось корисне, зробити інвестицію, з’їздити у відпустку, пройти якісь курси або зайнятися тим, чим вам хочеться, а не тим, чим повинні. У такому випадку ви можете вважати себе успішними, тому що вирвалися із замкнутого кола «від получки до получки» і маєте можливість витратити гроші на те, щоб стати ще успішнішими.

Чи вважаю я невдачу просто тренуванням?

Невдача – це погано, але це найкращий спосіб дізнатися щось нове і стати кращим. Життя сповнене спроб, проблем і труднощів, але в кінцевому підсумку завжди перемагає наполегливість. Всім успішним особистостям доводилося багато помилятися, і вони стикалися з невдачами набагато частіше, ніж ви. Ось чому зараз вони настільки успішні. Навчіться приймати свої невдачі (визнавати їх, вчитися на них і обіцяти собі стати кращими), і ви теж станете успішними.

Чи відношуся я до тих, хто допомагає іншим людям?

Всім нам доводилося опинятися в ситуації, коли на середині, здавалося б, цілком звичайної розмови ваш співрозмовник раптово просить про послугу. І тут у ваших стосунках все змінюється. Те, що раніше здавалося дружбою, тепер перетворилося на вічні вимоги. А ви відчуваєте провину, якщо не можете нічим допомогти або просто не хочете цього робити. Люди діляться на три типи: тих, хто тільки дає, тих, хто тільки бере, і тих, хто знаходяться посередині. Не дивно, що успішні люди намагаються нічого не брати у оточуючих. Вони приймають запропоновану їм допомогу, але самі про неї не просять. Як правило, такі особи самі намагаються допомагати іншим людям.

Чи прагну я до визнання?

Нехай ви самі зробили всю роботу і самі згорнули гори. Але якщо ви при цьому не прагнете до пошани і похвали, то вже досягли успіху. Ви не гонитеся за славою, бо самі знаєте, чого досягли. Ви успішна людина, якщо вам приносить задоволення визнання оточуючих, але ви до нього не прагнете.

Чи є у мене мета?

У всіх успішних людей є мета. Тому вони щасливі, рішучі, пристрасні і нічого не бояться. А ще вони діляться своїми захопленнями з іншими людьми.

Якщо ви знайшли сенс життя (знайшли те, що вас надихає, рухає вами, змушує вранці вставати з ліжка, виходити в люди і продовжувати боротися), то ви напевно успішна людина, незалежно від величини ваших доходів і чужої думки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ви набагато успішніші, ніж думаєте, якщо відповідаєте «так» на ці 7 питань