facebook

5 істин буття, які варто пам’ятати протягом всього життя

Час від часу нам варто ставитися до життя більш серйозно, але не варто це робити так сильно, щоб забути про те, що ми тут для того, щоб жити, а не існувати.

Ми пливемо по життю, немов корабель з наглухо зафарбованими чорною фарбою ілюмінаторами, і часто забуваємо ключові істини, що стосуються нашого життя. Десь між дитинством і становленням дорослої особистості, ми забуваємо щось дуже і дуже важливе.

Все в цьому світі проходить

Так-так. Все, навіть життя. Чому це так важливо? З двох причин: По-перше, вам не варто приймати все (включаючи себе) надто вже серйозно, бо завтра це може не мати жодного значення. І, по-друге, вам варто перестати відволікатися на всякі дрібниці, і почати, нарешті, жити. Хоча б тому, що ви не знаєте, коли прийде ваша черга відправитися за останню завісу, і є за нею хоч щось ще. Ми витрачаємо забагато часу… ні, навіть не так. Ми витрачаємо даремно забагато часу, турбуючись про те, що насправді абсолютно неважливо. І не витрачаємо час на те, що дійсно важливо: на щирий сміх, справжню любов і насолоду життям.

Все в цьому житті проходить… так що заспокойтеся і розслабтеся.

Вам варто частіше проявляти доброту

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ні, ми не жартуємо. Вам дійсно варто це робити, адже ми далеко не такі добрі, як повинні бути. Цей світ відчайдушно потребує помічників і люблячих людей. У ньому і так більш ніж достатньо ненависті і гніву, і єдиний спосіб зцілити його від них – любов. Тільки уявіть, яким жахливим було б життя, якби ми всі ставилися один до одного грубо і по-хамськи. А, втім, для цього часто достатньо виглянути у вікно.

Так що будьте ласкаві до ваших сусідів, будьте ласкаві до бездомних, навчіть доброту своїх дітей. Діліться любов’ю, а не гнівом і ненавистю.

Ви не застрягли і не топчіться на одному місці

Ніколи, і ні за що. Так що якщо ви потрапили у відносини, які вам зовсім не подобаються, або на роботу, яка вам дуже не по душі, і ні трішки не наближає вас до вашої мрії, постарайтеся позбутися всього цього – будь-яким способом.

Почніть готуватися до того, щоб піти від цієї людини, переїхати в інше місце, отримати навички, необхідні для того, щоб змінити професію… словом, почніть готуватися до змін, а після впустіть їх у своє життя. Хіба це життя, якщо ви будете просто сидіти на одному місці? Це – існування.

І вистачить шукати все нові й нові відмовки, чому ви ну ніяк не можете піти, переїхати, змінитися і так далі. Сотні тисяч, а то й мільйони людей знаходилися в абсолютно тій же ситуації, що і ви – і у них вийшло змінити своє життя на краще.

Ви теж можете це зробити. Ви зовсім не застрягли, і не загубилися. Ви на вірному шляху.

Все може змінитися за кілька секунд

Так, настільки швидко. Ви цілком можете, прийшовши завтра на роботу, почути від начальства, що фірма прогоріла, а ви звільнені. Вам можуть зателефонувати зі школи і сказати, що з вашими дітьми стався нещасний випадок. Ви можете посковзнутися на банановій шкірці і зламати собі ногу.

Ваше життя може моментально перевернутися з ніг на голову. Так що будьте вдячні за кожну хвилину, кожну секунду свого життя, і ні за що не сприймайте її як належне.

Всі ми люди, і всі ми живемо на цій планеті

Будьте добрішими до оточуючих людей. У кожного з нас своя історія життя – у когось хороша, у когось погана, у когось і зовсім жахлива. Не судіть людей занадто суворо. Всі ми дихаємо одним повітрям і дивимося на одні і ті ж місяць і зірки.

І ми ніколи не знаємо наперед, як наші шляхи перетнуться. Той чоловік, на якого ви накичали на вулиці сьогодні, завтра цілком може стати тим, хто допоможе вам змінити проколене колесо – чи не допоможе, якщо все ще буде злитися на вас.

У всіх нас є свої проблеми, своя печаль, свої крихітні, а то і не такі вже маленькі недоліки, але у всіх нас є і хороше. І, як правило, його набагато більше. У всіх нас. Так що шукайте в інших людях це хороше, і ставтеся до них так, як хотіли б, щоб вони ставилися до вас. Всі ми потрапили в лабіринт життя разом і намагаємося знайти шлях до своєї мети – так, як уміємо. Так що розслабтеся. У чому сенс життя? В тому, щоб жити на повну і жити не нудно.

Так що займіться чим-небудь цікавим, спілкуйтеся з новими людьми, відкрийте в собі тягу до пригод, частіше посміхайтеся, більше смійтеся і любите.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 істин буття, які варто пам’ятати протягом всього життя