facebook

Небезпека для здоров’я: інгаляція картопляним паром при застуді

Хто з нас під час застуди не сидів над каструлею з вареною картоплею, накинувши при цьому рушник на голову?

Раніше це вважалося одним з найбільш ефективних методів позбавлення від недуги. Однак сучасна медицина з побоюванням дивиться на подібний спосіб самолікування. Лікарі переконані, що пар від картоплі може завдати шкоди організму людини.

Фахівці стверджують, що картопляна пара не здатний боротися з мікробами. Крім того, цю процедуру категорично заборонено проводити у разі гострої форми простудного захворювання і при високій температурі тіла. Інгаляція паром може посприяти розвитку бронхіту, набряк слизової горла може надмірно збільшитися. Крім іншого пар порушить процес відтоку рідини з гайморової пазухи. Це робить небезпечною процедуру для людей, у яких утворюється гній в носоглотці та верхньощелепній порожнині.

Особливо небезпечна інгаляція за допомогою пари картоплі для маленьких дітей, оскільки малята в силу віку вкрай непосидючі і активні. Вони можуть випадковим чином перевернути на себе гарячу ємність. У зв’язку з чим дитячі лікарі не рекомендують дихати над каструлею. Інакше ризик отримати опік значно збільшується.

Інгаляція картопляним паром має ще ряд протипоказань. В першу чергу про подібний спосіб лікування необхідно забути людям страждаючим гіпертонією і іншими захворюваннями серцево-судинної системи. Крім того, цього не варто робити тим, у кого часто йде кров носом, а також при запаленні легень. Якщо у вас були виявлені порушення кровообігу в головному мозку, то ви теж повинні подумати про інші методи лікування.

Однак і це ще не всі міри обережності щодо цього методу. Вчені закликають людей не відварювати пророслу або зелену картоплю, оскільки пари цієї картоплі виділяють отруйну речовину – соланін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Небезпека для здоров’я: інгаляція картопляним паром при застуді