facebook

Вчені розповіли, до чого призведе місяць без алкоголю

Дослідники з британського підбили підсумки конкурсу “Сухий січень”.

Дослідники з британського Університету Сассекса підбили підсумки конкурсу «Сухий січень», в якому учасники на місяць відмовлялися від вживання спиртних напоїв.

У акції брали участь 800 осіб. Протягом року після «сухого січня» вчені опитували учасників про їх самопочуття, зважували їх і вивчали зміни в харчових звичках.

Результати дослідження показали, що місячна відмова від алкоголю сприяє підвищенню тонусу організму, поліпшенню стан шкіри, а також призводить до подальшого скорочення вживання спиртного. Так, кількість «алкогольних днів» в учасників флешмобу в середньому скоротилося з 4,3 до 3,3 на тиждень, обсяг випитого зменшився з 8,6 до 7,1 умовної «склянки», а кількість днів, коли випробовувані сильно напивалися, знизилося до 2,1 в місяць.

Крім того, відмова від випивки дозволила 88% учасникам заощадити гроші. За підсумками «сухого січня» британці також повідомляли про «переосмислення відносин до алкоголю» (82%), підвищення самоконтролю на бенкетах (80%), поліпшення сну (71%), зниження ваги (58%), поліпшенню концентрації уваги (57%).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені розповіли, до чого призведе місяць без алкоголю