facebook

Народні депутати вимагають притягнути Зеленського до відповідальності за ухилення від служби у ЗСУ

Народні депутати спрямували депутатський запит міністру оборони України Степану Полтораку “Щодо проведення перевірки обставин, пов’язаних з ухиленням від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України громадянина України Зеленського В.О.”.

Відповідне звернення направили міністру оборони Юлій Мамчур, Олександр Бригинець та Тетяна Чорновол, передає прес-сблужа партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Як повідомив народний депутат Олександр Бригинець, у запиті народні депутати просять міністра оборони у разі виявлення в діях Зеленського ознак вчинення протиправних діянь притягнути винну особу до встановленої законом відповідальності.

Депутати також просять надати інформацію стосовно наявності законних підстав для невиконання кандидатом на пост президента України Зеленським військового обов’язку у строки та у спосіб, що передбачені законами України.

“Як стало відомо з повідомлень у ЗМІ та інформаціі в соцмережах , громадянин України Зеленський В.О. ( який зараз є кандидатом в Президенти України) , чотири рази ухилявся (протягом 2014-2015 років) від призову до Збройних Сил України. Зокрема, як випливає з оприлюднених документів, Зеленський В.О. перебуває на військовому обліку у Металургійно-Довгинцівському об’єднаному районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки у Кривому Розі з 22.12.2008 року по теперішній час. Є придатним до проходження військової служби. Натомість, військову службу у ЗСУ він не проходив, хоча повістки для призову під час мобілізації надсилалися 18.04.2014, 23.06.2014, 15.08.2014 та 10.05.2015 року за адресою, визначеною в його облікових документах. Згадані повістки не були вручені Зеленському В.О. у зв’язку з його відсутністю за зазначеною адресою”, – процитував депутатський запит Олександр Бригинець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також зазначив, що наразі інформація щодо реагування компетентних органів на зазначені дії відсутня. “Проте, інформація щодо правомірності невиконання Зеленським військового обов’язку має нині високу суспільну значимість, з огляду на його балотування на найвищий пост у державі – посаду президента України”, – додав народний депутат.

Він також наголосив, що президент України одночасно за посадою є Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України, тому, відповідно, особа, яка претендує на пост Президента України, не може ухилятися від виконання свого військового обов’язку, без законних на те підстав.

“Невиконання кандидатом на пост Президента України будь-якого із своїх громадянських обов’язків ставить під сумнів можливість виконання цією особою підвищених за своєю суспільно-політичною та юридичною значимістю обов’язків – обов’язків глави держави, у тому числі, і обов’язків Верховного Головнокомандувача Збройних сил України”, – підсумував Бригинець.

Нагадаємо, у 2014 році Володимиру Зеленському виписували чотири повістки лр військомату, від яких він ухилився.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Народні депутати вимагають притягнути Зеленського до відповідальності за ухилення від служби у ЗСУ