facebook

“Жити бідно в Росії – не те, про що мріють жителі Донбасу”: Волкер різко розбив всі надії Кремля

“Жити бідно в Росії – не те, про що мріють жителі Донбасу”: Волкер різко розбив всі надії Кремля
Курт Волкер різко розкритикував рішення Путіна видати російські паспорти на Донбасі

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер різко розкритикував вручення російських паспортів на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомляє ВВС.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно очільник Кремля Володимир Путін оголосив про рішення видати на окупованій частині Донбасу російські паспорти.

Курт Волкер відзначив, що міжнародна спільнота у тому числі у США занепокоєні фактом масової роздачі російських документів. Дипломат відзначив, що таке рішення Кремля цілком суперечить раніше досягнутим умовам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми занепокоєні і розглядаємо це як провокацію, яка точно суперечить плану реінтеграції цих територій назад в Україну, як сказано в Мінських угодах. Необхідно говорити про виконання цих угод. Я думаю, президент Зеленський добре дав це зрозуміти”, – відзначив Волкер.

Більше того дипломат відзначив, що не очікує масового отримання російських паспортів українцями на Донбасі, адже соціальна ситуація у країні-агресорі дуже нагадує бідність.

Крім того Волкер розповів, що сподівається на подальше врегулювання ситуації на окупованому Донбасі, що складає у тому числі і роззброєння.

“Очевидно, що жити бідно у Росії – не так вже й багато людей на Донбасі, які саме так уявляють собі рай. І тому я не думаю, що варто очікувати масового переселення людей з України в Росію. Зеленський відреагував дуже спокійно і з гумором. І я сподіваюсь, що це остудить цю проблему, щоб ми мали змогу повернутися до розмови про фактичну реалізацію угод, які вже діють і які вимагають виведення іноземних військ, роззброєння незаконних формувань і здійснення кроків як для припинення вогню – таких як виведення важкого озброєння, – так і кроків у політичній сфері. І все це зрештою призведе до відновлення міжнародно визнаного кордону”, – додав Волкер.

Нагадаємо, Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація “найвищого рівня представництва”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Жити бідно в Росії – не те, про що мріють жителі Донбасу”: Волкер різко розбив всі надії Кремля