facebook

Епіфаній розкрив подробиці скандалу з Філаретом: “Повернення немає, це шлях до ізоляції”

Епіфаній розкрив подробиці скандалу з Філаретом: “Повернення немає, це шлях до ізоляції”
У ПЦУ прояснили спірні моменти, повернення бути не може

Глава Української Православної церкви Епіфаній розповів про конфлікт з патріархом Філаретом. Відповідний коментар він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

“Я вже неодноразово наголошував, що Київський Патріархат зіграв дуже важливу роль у визнанні та отриманні Томосу про автокефалію Української Православної Церкви. Особисто Святійший Патріарх Філарет зробив дуже багато для того, щоб Українська Церква стала справді незалежною, визнаною серед інших Помісних Православних Церков. Тому надалі будемо разом розвивати вже єдину Помісну Православну Церкву. Повернення немає. Тому повернення до попередньої структури Київського Патріархату означає повернення назад, в ізоляцію, втрату Томосу і всіх здобутків церковної незалежності”, – написав він.

Раніше повідомлялося, що новообраний президент України Володимир Зеленський вразив главу ПЦУ Епіфанія після їх зустрічі, яка пройшла 30 квітня в Києві.

Глава Православної Церкви України зазначив, що прагне до дружби з Зеленським, а його “конфесійні уподобання не впливають на розвиток або на внутрішні справи Української церкви”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Епіфаній запевнив, що у нього “дуже позитивні” враження після спілкування з Зеленським, хоча до цього вони не були знайомі.

Також глава церкви відповів на питання про те, що думає про жарти “95 Кварталу” про Томос, коли коміки обізвали його “термосом”.

Епіфаній сказав, що не ображається на це, оскільки є безліч інших проблем, на які варто звернути увагу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Епіфаній розкрив подробиці скандалу з Філаретом: “Повернення немає, це шлях до ізоляції”