facebook

Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку

На брифінгу 20 травня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку у середу, 22 травня, одразу після закінчення засідання Кабінету Міністрів.

Володимир Гройсман звернувся до журналістів та народу України на брифінгу. Він нагадав, що 20 травня до присяги народу України привели нового президента – Володимира Зеленського. А Зеленський під час своєї інавгураційної промови у Верховній Раді заявив про те, що чинний уряд повинен скласти свої повноваження.

За словами Гройсмана, уряд складає свої повноваження, згідно з чинним законодавством України, перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом.

Однак я прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення в середу (22 травня – 24 канал) чергового засідання уряду,
– заявив Гройсман.

І додав, за три роки роботи уряду йому немає чого соромитися: “Ми не допустили жодної кризи і жодних проблем, які б несли загрозу українській державності”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гройсман наголосив, що країна в доброму стані, валютні резерви у розмірі понад 20 мільярдів доларів, на єдиному казначейському рахунку – понад 57 мільярдів гривень. До того ж, за час своєї роботи уряд прийняв низку важливих рішень та реформ: децентралізації, збільшення місцевих бюджетів у чотири рази, підвищення втричі заробітної плати та доведення середньої зарплати до десяти тисяч гривень Тощо.

“Українське військо було забезпечене фінансуванням, країна розвивалася і мала стабільність”, – наголосив Гройсман.

Прем’єр сказав, що після обрання Володимира Зеленського президентом усвідомлював, яка склалася ситуація, і запропонував президенту та парламенту, щоб ми спільно сформували спільний план дій і швидко почали приймати рішення, щоб Україна розвивалася.

Президент обрав інший шлях. Вважаю, що сьогодні своєю заявою він взяв на себе всю відповідальність перед тими загрозами майбутнього і сьогодення,
– підсумував Гройсман.

Завершив брифінг Володимир Гройсман тим, що подякував українцям за три роки ефективної спільної роботи. А також висловив переконання, що так само спільно ще багато буде зроблено у майбутньому: “В новому парламенті я з однодумцями сформуємо професійну команду, здатну служити державі і робити країну успішною”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку