Харчові отруєння особливо поширені влітку. Як вберегтися від кишкових інфекцій під час покупок готової їжі та готування?
Харчових отруєнь у спеку можна уникнути, якщо дотримуватися простих правил. Щоб не заразитися кишковою інфекцією, особливу увагу потрібно звертати на готові продукти харчування.
Найчастіше причинами кишкової інфекції стають:
•елементарне недотримання правил особистої гігієни;
•недотримання технології приготування страв;
•вживання неякісних харчових продуктів;
•недотримання умов та термінів зберігання сировини та готових страв.
Аби не заразитися інфекцією при покупці готових страв потрібно уникати покупок продуктів у місцях несанкціонованої торгівлі, а також не купувати страви, якщо у вас є сумніви щодо безпеки їх зберігання.
В разі покупок готових страв у магазині, кладіть їх до кошика в останню чергу. Таким чином вони найдовше залишатимуться холодними.
Також не варто залишати готову їжу на столі більше ніж на дві години, а перед її вживанням обов’язково ретельно мийте руки з милом.
Аби уникнути гострих кишкових інфекцій потрібно, в першу чергу, ретельно мити руки перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування туалету.
Всі кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі, потрібно мити та тримати у чистоті. Комах та тварин не можна допускати до приміщень, де ви готуєте їжу та зберігаються харчові продукти.