facebook

“Ми не готові на діалог з сепаратистами”: Зеленський спростував заяву президента Франції

Готовність президента України Володимира Зеленського до нових форматів переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі необхідно підтримати, заявив президент Фарнціі Еммануель Макрон.

Президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що готовий вести переговори з сепаратистами для завершення війни на Донбасі, заявив французький глава держави Еммануель Макрон на прес-конференції в Парижі 17 червня.

“Президент України дав знак зі свого боку, що він готовий йти на припинення вогню і готовий до діалогу з сепаратистами, готовий до нових параметрів переговорів. І ми повинні підтримати цю динаміку”, – заявив він.

Зеленський це заперечує.

“Тут є невелика помилка – ми не готові на діалог з сепаратистами. Саме так я почув переклад. Ми готові діяти діяти в мінському форматі, зупинити вогонь. І я не раз це декларував”, – заявив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії ведуться між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на пропоновані Україною факти і докази.

12 лютого 2015 року в Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини Петро Порошенко, Володимир Путін, Франсуа Олланд і Ангела Меркель в ході 17-годинних переговорів погодили два документа з врегулювання конфлікту на Донбасі: декларацію по виконанню Мінських угод і Комплекс заходів по виконанню мінських угод. Вони передбачали припинення військових дій на Донбасі, висновок незаконних збройних формувань з регіону, створення умов для проведення виборів до місцевих органів влади і т.д. Поки Мінські угоди не виконані.

5 червня в Мінську пройшов черговий етап переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ми не готові на діалог з сепаратистами”: Зеленський спростував заяву президента Франції