facebook

Сепаратисти звільнили чотирьох українців.

Відпущені полонені прибули до Мінська літаком з Ростова-на-Дону.Сьогодні вони будуть в Києві.

До Мінська з Донбасу прибули полонені українці, яких Україні погодилися передати сепаратисти. Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомляє телеканал 112 Україна.

Зазначається, що всі четверо українців, яких погодилися звільнити сепаратисти, вже перебувають в Мінську. Також повідомляється, що їх в столицю Білорусі доставили літаком з Ростова-на-Дону.

У полонених, яких готують до передачі, при собі є українські документи, – про це повідомив глава політради партії Опозиційна платформа – За життя Віктор Медведчук.

Він додав, що рішення сепаратистів відпустити чотирьох полонених було прийнято “в односторонньому порядку”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, вчора сепаратисти “ДНР” і “ЛНР” дали згоду на звільнення чотирьох утримуваних українців.

Повідомляється, що сьогодні в Україну повертається військовий Дмитро Великий. Його взяли в полон 11 вересня 2016 року. Згодом засудили до 15 років позбавлення волі нібито за тероризм.

Також повернеться Яків Веремейчик, якого члени незаконних збройних формувань взяли в полон 25 травня 2018 року. На нього сепаратисти завели кілька кримінальних справ.

Третій звільнений військовий – Максим Горяїнов, старшина 53 ОМБр. Його взяли в полон 25 травня 2019 року і вже встигли провести суд, який призначив бійцеві 15 років позбавлення волі.

Звільнений з полону також Едуард Міхєєв. Його взяли в полон 16 жовтня 2017 року, засудили нібито за держзраду і дали 12 років позбавлення волі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сепаратисти звільнили чотирьох українців.