facebook

Перебудова Українського дому під Офіс президента: озвучені терміни і вартість

Засновник архітектурної студії 33ВY Architecture Іван Юнаков спрогнозував терміни і вартість ревіталізації Українського дому під Офіс президента України.

Про це Юнаков заявив журналістам під час презентації концепції нового Офісу президента.

«В цілому команда працює близько двох місяців, ми готуємо технічне завдання для того, щоб проектний інститут, який має доступ до секретної інформації, зміг зробити проект щодо техзавдання. З урахуванням того, що багато роботи вже зроблено, думаю, цілком реально за один місяць це зробити (пройти всі узгодження — Ред.) і вийти на будівельний майданчик », — цитує Юнакова Інтерфакс-Україна.

За його словами, спираючись на затверджену Мінрегіоном вартість реконструкції адміністративних будівель, вартість майбутніх робіт може скласти близько 300 млн грн, однак остаточна сума буде відома після врахування вартості всієї інженерії.

«За нормального фінансуванні терміни реалізації займуть 6−10 місяців. Основне завдання — демонтувати і винести інженерне обладнання, зробити підземний паркінг», — повідомив він.

Юнаков додав, що у рамках проекту також буде добудована невелика одноповерхова скляна будівля, де розмістяться центр прийому громадян та інформаційний центр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проект офісу президента розрахований на 500 робочих місць. У планах — облаштувати ландшафтну зону і запустити оновлений фонтан.

«У приміщеннях зі старим радянським інженерним обладнанням, які займають майже 4 тис. кв. м, буде зроблений підземний паркінг на 100 машиномісць. Також буде прибудований паркінг для відвідувачів на 34 машиномісця … У центрі атріуму планується звести скульптуру сучасного мистецтва, ми поставили (На візуалізації – Ред.) звичайне дерево, але його там не буде», — сказав Юнаков.

Крім того, за його словами, інфраструктура офісу включатиме спортзали, конференц-зали та public space — два поверхи будуть працювати за принципом коворкінгу.

«Для того, щоб туди потрапити, потрібно буде пройти певну реєстрацію, але, думаю, не дуже складну. Там же будуть кафе і ресторан, які будуть обслуговувати коворкінг і працівників офісу «, — сказав архітектор.

Згідно з проектом, два поверхи відведені під апарат президента, а кабінет Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перебудова Українського дому під Офіс президента: озвучені терміни і вартість