facebook

«НАК не вперше ставить ультиматум державі». Гройсман розкритикував рішення суду по дивідендах Нафтогазу

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував ухвалу Окружного адмінсуду Києва, який призупинив постанову, якою Кабмін зобов’язав Нафтогаз направити на дивіденди 90% прибутку за 2018 рік.

Це нонсенс. І не перший випадок, коли НАК ставить ультиматум державі. Це гроші, які належать народу України. Наші юристи говорять, що це неправомірне рішення. Це гроші українських дітей, пенсіонерів, військових, бюджетників”, — зазначив він.

Гройсман підкреслив, що керівництво компанії несе персональну відповідальність за наповнення газових сховищ для проходження опалювального сезону, а також забезпечення транзиту палива через українську газотранспортну систему.

Глава уряду ініціював протокольне рішення, яке буде направлено на розгляд наглядової ради НАК, з вимогою відкликати всі позови компанії проти держави.

Нагадаємо, Нафтогаз у 2018 році отримав 13,6 млрд грн чистого прибутку, Укрнафта — 6,4 млрд грн.

На початку червня глава Нафтогазу Андрій Коболєв закликав Кабмін відстрочити для компанії виплату дивідендів, оскільки їй потрібні кошти для закачування газу на зиму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окружний адмінсуд Києва ухвалою від 27 червня дозволив Нафтогазу і Укрнафті не виконувати вимогу Кабміну про перерахування 90% чистого прибутку (12,25 млрд грн) до бюджету.

Коболєв повідомив, що компанія перерахувала дивіденди за 2018 рік в розмірі 30% від прибутку.

«Після залучення додаткових фінансових ресурсів, або завершення закачування газу в ПСГ — Нафтогаз буде готовий збільшити виплати дивідендів нашому акціонерові», — зазначив він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«НАК не вперше ставить ультиматум державі». Гройсман розкритикував рішення суду по дивідендах Нафтогазу