facebook

ГПУ вимагає через суд арешт майна екс-президента України

енеральна прокуратура звернулася до Печерського районного суду Києва з клопотанням про арешт майна екс-президента України Віктора Ющенка. Позов проходить в рамках справи про пособництві колишньому президенту Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією «Межигір’я».

«Слідчий в рамках розслідування кримінальної виробництва за підозрою Ющенко в пособництві Януковичу в заволодінні «Межигір’ям» звернувся з відповідним клопотанням, оскільки це обов’язок слідчого у справі, в якому повідомлено про підозру особі за статтею, за якою передбачена конфіскація майна. Ми зібрали дані про наявний майні, і слідчий звернувся з клопотанням до суду», – повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк у коментарі УНІАН.

Відповідне клопотання слідчий направив до суду 4 липня. Справу розглядатиме суддя Печерського райсуду В’ячеслав Підпалий, дата засідання суду поки не призначена.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру третьому президентові України Віктору Ющенку, його підозрюють у розтраті 540 млн гривень. Справа стосується пособництва екс-президенту Віктору Януковичу у заволодінні комплексом будівель «Межигір’я» і будинком у Нових Петрівцях під Києвом.

Раніше у 2017 році Вищий господарський суд прийняв остаточне рішення щодо повернення «Межигір’я» у державну власність.

Під час обшуку в Агенції з управління заарештованими активами АРМА НАБУ вилучило документи по резиденції Межигір’я і вертолітному майданчику Януковича. Пізніше ДБР почало розслідування проти керівництва АРМА щодо «Межигір’я». Розслідувалася недбалість при визначенні керуючого резиденції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Екс-президент України Віктор Ющенко підтвердив, що отримав підозру від Генпрокуратури. Розкрутку справи Межигір’я він назвав імітацією діяльності ГПУ на тлі її нездатності розслідувати резонансні злочини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ГПУ вимагає через суд арешт майна екс-президента України