facebook

Зеленський доручив СБУ розслідувати сміттєвий колапс у Львові

Президент Володимир Зеленський пообіцяв меру Львова Андрію Садовому, що СБУ проведе розслідування «сміттєвої блокади» міста.

Про це повідомляє УНІАН.

Таку заяву президент зробив у Львові під час представлення нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського у відповідь на заклик Садового провести реальне розслідування за фактом підпалу Грибовицького полігону побутових відходів та подальшої «сміттєвої блокади» Львова.

«Тому ми і привезли голову Служби безпеки України. Ми хочемо почути конкретні прізвища людей, виконавців, виконавчої влади, місцевої влади, які сприяли цьому тиску. Якщо можна почути відповіді на ці питання, то ми займемося цими людьми», — сказав Зеленський.

Своєю чергою керівник Офісу президента України Андрій Богдан зазначив, що заяв Садового стосовно тиску з боку колишнього глави держави Петра Порошенка достатньо для відкриття кримінального провадження.

«Всі заяви, які озвучив пан Садовий, можна вважати заявою про злочин, — це екологічна безпека держави, це безпека цілого міста. Таку заяву про злочин потрібно внести в Єдиний державний реєстр, і, я думаю, що Служба безпеки має обов’язок ефективно розслідувати, хто давав команду, кому давали команду, як виконували, як блокували, які підрозділи були задіяні. Відповідних посадових осіб, якщо це було порушення трудової дисципліни, на підставі цих даних звільнити, а хто безпосередньо незаконні вказівки виконував, їх треба притягнути до відповідальності», — сказав Богдан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Садовий заявив, що, у разі відкриття кримінального провадження, він та міська рада нададуть правоохоронцям всі необхідні документи.
Нагадаємо, наприкінці травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди звозили відходи зі Львова, сталась велика пожежа. Тоді загинуло троє пожежників та еколог.

Після пожежі Львів припинив вивезення сміття в Грибовичі, що й спричинило колапс.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський доручив СБУ розслідувати сміттєвий колапс у Львові