facebook

В Україні змінили систему перерахунку пенсій.

Уряд спростив процес призначення, перерахунку, виплати пенсій.

Уряд спростив процес призначення, перерахунку, виплати пенсій, встановлення надбавок і доплат до них, або переведення з одного виду пенсії на інший шляхом скорочення переліку документів, які подаються в пенсійні органи, інформує Ukr.Media.

Відповідне рішення, розроблене Мінекономрозвитку, кабінет міністрів прийняв 17 липня.

Згідно з прийнятою постановою Уряд запровадив інформаційну взаємодію між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади, зокрема, з метою підтвердження відомостей заявника щодо прав на пільги, актів цивільного стану громадян, проблем інвалідності, місця проживання/перебування.

Передбачено безоплатне використання інформації та електронний документообіг з 6 інформаційних реєстрів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Державного реєстру фізичних осіб — платників податків;
Державного реєстру актів цивільного стану громадян;
Централізованого банку даних з проблем інвалідності;
Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги;
Реєстрів даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають або знаходяться в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
Реєстрів територіальних громад.
Як зазначено в повідомленні, до прийняття цієї постанови через відсутність ефективної взаємодії між пенсійними органами та іншими органами влади існувала проблема, коли громадяни були змушені подавати документи, що містять однакову інформацію і відомості, які вже є в наявності у держави в різних реєстрах. Одночасно, громадяни для нарахування пенсії були змушені витрачати час і гроші на відвідування різних органів для збору потрібної інформації та документів. Це рішення дасть можливість скоротити кількість документів, які подаються громадянами України безпосередньо в пенсійні органи, забезпечить прозорість призначення пенсій шляхом використання актуальної та перевіреній інформації, що міститься в державних реєстрах.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні змінили систему перерахунку пенсій.