facebook

“Долають сотні кілометрів”: відомо, як голосують українці у США.

Голосування на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради України в Сполучених Штатах офіційно стартувало о 15-й годині за київським часом на виборчих дільницях у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Загалом, на них зареєстровано понад 19 тис. громадян України, які матимуть змогу віддати свої голоси.

Особливістю голосувань у закордонному виборчому окрузі є відсутність бюлетенів за мажоритарними списками. Тобто, люди обиратимуть лише партії, які офіційно зареєстровані ЦВК.

Голова виборчої комісії у Вашингтоні Андрій Маріянич зазначив, що всього на дільниці зареєстровано 7334 людини зі штатів, що покривають майже все східне узбережжя США.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він розповів, що в основному люди приїжджають своїми автомобілями зі штатів, які розташовані за п‘ять-шість годин від виборчої дільниці.

На виборчій дільниці, що працює при Генеральному консульстві у Нью-Йорку, на позачергових парламентських виборах зареєстровано 12045 людей з дев’яти штатів.

Загалом у США працюватимуть чотири виборчі дільниці, утворені на постійній основі при консульських установах – у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго й Сан-Франциско. Всі вони прийматимуть виборців з 8-ї ранку до 20-ї вечора за місцевим часом. Через різницю часових поясів, найбільш віддалена дільниця в Сан-Франциско закриється останньою, о шостій ранку за Київським часом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долають сотні кілометрів”: відомо, як голосують українці у США.