facebook

Затримання танкера NEYMA: козир чи перешкода у визволенні українських моряків

СБУ затримала російський танкер, який блокував прохід українських катерів у Керченській протоці. Як це вплине на визволення полонених українських моряків у РФ та якої відповіді чекати від Росії – у матеріалі Фактів ICTV.

Полонені українські моряки в РФ отримали шанс на визволення або ж чергову перешкоду.

25 липня Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував проходження українських катерів у Керченській протоці, що призвело до захоплення суден та незаконного арешту українських моряків Російською Федерацією.

Слідство повідомляє, що назва танкера була змінена на NIKA SPIRIT з метою приховання його причетності до нападу на українські кораблі.

За даними російських ЗМІ, на затриманому танкері близько 15 членів екіпажуЇх відпустили на волю, взявши зобов’язання з’являтися на допити за викликом слідчого. Прес-аташе посольства РФ повідомляє, що екіпаж повертається додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цей же день уповноважений з прав людини Верховної ради Людмила Денісова давала брифінг, де зазначила, що українських моряків можуть звільнити під її зобов’язання найближчим часом. Вона подала необхідне клопотання, яке зараз перебуває на розгляді ФСБ.

Думки експертів щодо впливу цього затримання на визволення моряків розходяться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Затримання танкера NEYMA: козир чи перешкода у визволенні українських моряків