facebook

Дифтерію виявили в дівчини в Хмельницькому

Мешканка Хмельницького,яка працює фармацевтом,пропустила щеплення в 16років.Воназвернулася до лікаря зі скаргами на юіль у горлі,температуру і слабкість.

У Хмельницькому на дифтерію захворіла 21-річна дівчина, яка пропустила щеплення, коли їй було 16. Про це повідомила лікар-епідеміолог Хмельницької обласної лабораторного центру Лариса Калінер, передає видання Zaxid.net в четвер, 1 серпня.

“Жінка працює фармацевтом. Звернулася до лікаря зі скаргами на біль у горлі, підвищену температуру, загальну слабкість. Хвора була щеплена від дифтерії, але не так, як треба. Останні щеплення їй робили в 6 років. Зараз жінці 21 рік і вона в 16 років мала зробити ще одне щеплення, але цього не зробила”, – каже Лариса Калінер.

Дифтерія – інфекційне захворювання, яке найчастіше вражає ротоглотку, але нерідко зачіпає гортань, бронхи, шкіру та інші органи. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом.

Тяжкість хвороби обумовлена ​​вкрай отруйним токсином, який виділяє дифтерійна паличка. Якщо дифтерія вражає ротоглотку, то, крім важкої інтоксикації, можливий розвиток крупа – закупорки дихальних шляхів дифтерійною плівкою і набряком, особливо у дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дифтерію виявили в дівчини в Хмельницькому