facebook

Пенсіонери без комуналки! У Зеленського прийняли остаточне рішення. Вже з вересня

Від вересня 2019 року українські пенсіонери віком понад 70 років будуть сплачувати незначну частину рахунків за житлово-комунальні послуги від усього рахунку. Решту, за словами представника Зеленського в уряді Андрія Геруса, покриватиме держава.

Представник президента зазначив, що за допомогою спрощеного процесу отримання субсидій з пенсіонерів уряд “зніме тягар платежів за ЖКП”.

“Можливо, вони не матимуть повністю безкоштовну комуналку, але більшу частину їхнього рахунку за ЖКП буде платити держава”, – сказав Герус.

Герус також наголосив на тому, що реформу монетизації субсидій слід продовжувати і пообіцяв проаналізувати, “хто отримує на руки гроші і справно оплачує рахунки з ЖКП, а хто, можливо, використовує їх для власних потреб”.

“Це мають бути швидкі рішення від вересня, щоб суспільство масимально швидко відчувало реформи нового уряду ”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда працює над тим, аби скасувати комунальні тарифи малозабезпеченим пенсіонерам за 70 років. За його словами, він також прагне знизити тарифи в Україні, однак для цього потрібен уряд. Зеленський підкреслив, що МВФ та Світовий банк не проти цього, однак вони прагнуть зрозуміти, за рахунок яких коштів відбуватиметься це зниження.

Окрім того, В Україні за рахунок збільшення податкового навантаження на олігархів можна отримати до бюджету додатково 10-15 мільярдів гривень забезпечити субсидіями мільйон домогосподарств.

“Грошей немає, у тому числі тому, що у нас податки збирали специфічно. Податкові пільги роздавали або продавали для фінансово-промислових груп, олігархів, бюджет недонаповнювався. Ми зараз проводимо аудит діяльності Верховної Ради за останні кілька років у частині роздачі чи продажу податкових пільг. Уже видно деякі речі, які треба відміняти або змінювати. Мінімум на 10-15 млрд грн бюджет України можна донаповнити додатково. Ці кошти можуть бути використані для додаткового субсидіювання незабезпечених верств населення”, – сказав Герус.

Також, представник президента в уряді Андрій Герус заявив, що на шахтах ДП “Торецькугілля” 31 липня відключили турбокомпресори і клітьовий підйом, що унеможливлює видобуток вугілля.

Електроенергію відключили у зв’язку з підвищенням у липні тарифів на 32%. На шахтах працюють 2 708 осіб.

“Повну бездіяльність та відсутність інтересу до вирішення проблеми демонструє міністерство енергетики. Головне, що “реформу” енергоринку зробили, тарифи різко виросли і тепер деякі монополії заробляють більше”, – зазначив Герус.

За словами представника Зеленського, Міненерго займається питанням приватизації Калуської ТЕЦ, незважаючи на борг міста перед станцією у 230 млн гривень і низку інших порушень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонери без комуналки! У Зеленського прийняли остаточне рішення. Вже з вересня