facebook

Трюдо привітав українців рідною мовою: деталі

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо завершив привітання українців з нагоди Дня Незалежності гаслом “Слава Україні!”.

Про це йдеться у привітанні на сайті канадського прем’єра.

“Сьогодні ми долучаємось до українських громад у Канаді та в усьому світі з метою відзначення 28-ї річниці незалежності України”, – зазначив Трюдо.

Він нагадав, що Канада стала першою західною країною, яка визнала незалежність України у 1991 році.

“І з того часу ми є близькими друзями і партнерами”, – наголосив канадський прем’єр. Трюдо нагадав про створення зони вільної торгівлі між Канадою і Україною, допомогу у підготовці сил безпеки України в рамках операції “Об’єднувач” (UNIFIER), проведення у Канаді третьої Конференції з підтримки реформ в Україні. За його словами, таким чином Канада співпрацює з народом України у питаннях, спрямованих на побудову безпечного, суверенного і заможного майбутнього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Трюдо нагадав, що у липні зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським, аби підтвердити послідовну підтримку Канадою народу України, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. “Я також наголосив на підтримці Канадою амбіційного демократичного шляху реформ України, зосередженого на всеохопному і підзвітному урядуванні, верховенстві права та поваги до прав людини”, – зауважив Трюдо.

“Впродовж поколінь українсько-канадська спільнота, яка нині становить понад 1,3 мільйонів, вплітала свої нитки в нашу національну тканину. Завдяки своїй динамічній мові, культурі і традиціям українські канадці формували і продовжують формувати нашу країну”, – підкреслив Трюдо. “Вони також створили близькі зв’язки між нашими двома країнами, з’єднуючи канадців і українців від Келовни до Києва, від Едмонтона до Енергодара, від Дофіна до Дніпра. Ці глибокі та тривалі родинні зв’язки і дружба, разом з нашими спільними цінностями, лежать в основі міцних відносин Канади і України”, – додав він. Від імені усіх канадців та своєї дружини Софі Трюдо побажав українцям щасливого Дня Незалежності України. “Слава Україні!”, – підсумував Трюдо.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Трюдо привітав українців рідною мовою: деталі