facebook

Рада дала старт законопроекту Зеленського:зменшення депутатів з 450 до 300(фото)

Народні депутати направили до Конституційного суду законопроект про зменшення конституційного складу Верховної Ради до 300 депутатів і запровадження пропорційної виборчої системи.

“За” на пленарному засіданні у вівторок, 3 вересня, проголосували 258 народних обранців. Вони погодилися включити проект до порядку денного сесії.

При цьому, “Опозиційна платформа – За життя” не голосувала за документ. Майже всі представники “Європейської солідарності” виступили проти, а нардепи від “Голосу” утрималися, як і більшість парламентської групи “За майбутнє”.

У разі прийняття документа Радою будуть внесені зміни в ст. 76 і 77 Конституції. Уже з наступного скликання кількість нардепів можуть зменшити з 450 до 300.

В Основному законі пропонується прописати, що “народним депутатом України може бути громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу, постійно проживає в Україні не менше останніх п’яти років і володіє державною мовою”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ст. 77 Конституції також пропонується закріпити, що Верховна Рада обирається за пропорційною системою. При цьому залишається формулювання, що порядок проведення виборів народних депутатів України встановлюється законом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рада дала старт законопроекту Зеленського:зменшення депутатів з 450 до 300(фото)