facebook

“Головне відбулося!”: закінчився обмін військовополонених. Хто отримав помилування?

В рамках обміну, за попередніми даними, Росія повинна відпустити 35 осіб.

Всі військовополонені українські моряки були звільнені під поручительство уповноваженого із захисту прав людини в Україні Людмили Денисової. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на керівника групи адвокатів Миколи Полозова.

“Слідство задовольнило клопотання Денисової про особисте поручительство”, – сказав він.

Екс-омбудсмен, віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Корпачева повідомила, що в Україну повертаються 24 військових моряків і 11 помилуваних українців.

“Зараз можна сказати, що головне відбулося – відбувся діалог двох президентів – України та РФ, який по суті зрушив з мертвої точки ту проблему, яка ніяких не наважувалася протягом 20 місяців. У результаті цього діалогу ми маємо помилування. Український президент Зеленський помилував 16 людей, з них – три жінки. Російський президент Володимир Путін помилував 11 осіб “, – розповіла вона.

Він повідомила, що Україна напередодні відпустила під особисті зобов’язання людей, які пішли на обмін, 16 були помилувані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Разом – 35 осіб. У кінцевому підсумку будемо сподіватися, що формула 35 на 35 буде реалізована”, – сказала Карпачова.

За даними Марка Фейгіна, Україні передадуть 24 моряка і 11 політв’язнів: Олега Сенцова, Романа Сущенко, Євген і Артур Панових, Олександра Кольченко, Станіслава Кліха, Миколи Карпюка, Павла Гриба, Олексія Сізоновіча, Євгенія Балуха і Едему Бекирова.

Нагадаємо, в липні 2019 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова запропонувала звільнити утримуваних в РФ 24 військовополонених українських моряків під її особисте зобов’язання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Головне відбулося!”: закінчився обмін військовополонених. Хто отримав помилування?