facebook

Не їхня компетенція: Антикорупційний суд не взявся за справу Єфремова. “Диктаторські закони 16 січня”

Вищий антикорупційний суд не розпочав розгляд справи про так звані “диктаторські закони 16 січня” через те, що вона може не відноситись до його компетенції.

“У цій справі досудове розслідування здійснювалося не Національним антикорупційним бюро і не було закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури”.

“Судова колегія ВАКС… вирішила звернутись до вирішення цього питання (направлення до іншого суду – УП) до Апеляційної палати”.

Екс-голову фракції “Партії регіонів” Олександра Єфремова разом із колишніми нардепами Сергієм Гордієнком (“Комуністична партія”) і Олександром Стояном (“Партія регіонів”) обвинувачують у зловживанні владою та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

У вівторок, 24 вересня, Антикорупційний суд проводив підготовче засідання у справі. Судді вирішили внести подання до Апеляційної палати про направлення кримінального провадження з Антикорупційного до іншого суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суддя-спікер пояснила, що рішення суду пов’язане зі змінами до законодавства, які нещодавно ухвалила Верховна Рада.

Ці зміни розмежовують підсудність корупційних справ і визначають, що серед справ, розслідування яких вже завершене, до компетенції новоствореного Вищого антикорупційного суду належать лише ті, якими займалось НАБУ та САП.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не їхня компетенція: Антикорупційний суд не взявся за справу Єфремова. “Диктаторські закони 16 січня”