facebook

Затримали прямо в Кабміні! Просто під носом Зеленського. Пощади йому не буде

Слідчі Державного бюро розслідувань разом з оперативниками ДСР Нацполіції затримали начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України за вимагання та одержання 2,5 млн грн “відкату” від будівельної компанії.

За попередньою інформацією, посадовець Секретаріату Кабміну через посередника вимагав від представника будівельної компанії 2,5 мільйони гривень. “Відкат” призначався за підписання актів приймання-передачі виконаних робіт та відкликання судових позовів до підрядника.

Керівника Управління затримано безпосередньо під час одержання ним 2 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції.

Окрім того, голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди в особливому великому розмірі.

Про це повідомляє пресслужба САП, джерела УП у правоохоронних органах

Дослівно: “Слідством встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США”.

Зазначимо, у відомстві прізвища підозрюваного не називають, проте джерела УП підтвердили, що йдеться про Мунтяна.

4 лютого прокурор повідомив йому про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Також детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю за ч. 4 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Як нещодавно зазначав президент Зеленський, всім корупціонерам пощади не буде, і у разі викриття, всі будуть жорстко покарані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Затримали прямо в Кабміні! Просто під носом Зеленського. Пощади йому не буде