facebook

На Буковині розквітне найбільше тюльпанове поле в Україні

Навесні на Буковині розквітне кілька тюльпанових полів.

Підприємець Олександр Стратійчук цього року посадив тюльпанові поля у різних місцях, йдеться в публікації “МБ”

– Тюльпанові поля висадили ще навесні, – каже Олександр Стратійчук. – Одне тюльпанове поле буде у Реваківцях, у відпочинковому комплексі “Буковинська Троя”. Його розмір – 1,5 гектари. Тут квітнутиме приблизно два мільйони тюльпанів. Минулого року тюльпани садили у вигляді карти України. Цього року такого вже не робили. Посадили тюльпани за голландським принципом – рядами і за кольорами.

З’явиться на Буковині ще одне тюльпанове поле, воно значно більше.

– Друге поле розташоване вздовж київської траси одразу за Чернівцями, не доїжджаючи кілометр до повороту на “Сонячну долину”, – пояснює Олександр. – Воно попри саме дорогу і його важко буде не помітити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тюльпанове поле має 2,5 гектари. Тут посадили 3,5 мільйона тюльпанів, багато нових сортів. Це дуже велика кількість. Тож матимемо на Буковині найбільше тюльпанове поле в Україні. Тюльпани посади теж рядами і за кольорами, але ще спеціально висадили фотозони.

Олександр передбачає, що, зважаючи на погоду цьогоріч, зацвісти тюльпани можуть вже на початку квітня.

– Поки що вирощуємо тюльпани у теплиці, – продовжує Олександр. – Орендуємо теплиці площею 15 соток в Івано-Франківській області. Теплиця опалюється, тому тюльпани вже починають квітнути. У суботу почнемо зрізати перші квіти. Має заквітнути майже 500 тисяч тюльпанів понад 20 сортів – від білих до чорних. Це теж одна з найбільших теплиць із тюльпанами в Україні.

Їх скуповують підприємці з усієї України.

Нагадаємо, що минулого року тюльпанове поле було ще у Мамаївцях Кіцманського району. Якщо воно заквітне цього року, то на Буковині буде три тюльпанових поля.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Буковині розквітне найбільше тюльпанове поле в Україні