facebook

Інвестиції в сонячну енергетику: як бізнес стимулює розвиток галузі

Упродовж останнього десятиліття середній річний темп зростання cфери сонячної енергетики становить 50%. Як інвестори з найбільших фірм, так і приватні особи все частіше вкладають гроші саме в цю галузь.

У Forbes зазначають, що для американського бізнесу, який працює за моделлю сімейних офісів, інвестувати кошти в альтернативні джерела енергії є одним із пріоритетних завдань. Адже такі грошові вкладення забезпечують стабільну віддачу та допомагають загалом розвивати індустрію відновлюваної енергетики.

Популярність альтернативних джерел енергії зростає
Ринок сонячної енергетики розвивається настільки швидко через менші витрат на альтернативні джерела енергії. Вартість встановлення сонячної електростанції знизилася на понад 70% за останні 10 років. Наприклад, у США цій популярності сприяла державна політика: громадяни, які використовують альтернативні джерела енергії, мають змогу подати заявку на отримання пільг під час сплати податків.

У 2019 році Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії оприлюднило звіт, у якому йшлося, що вітрові та сонячні фотоелектричні станції дешевші, ніж будь-який ресурс на основі викопного палива.

Фінансові арґументи щодо вигідності альтернативної енергетики неможливо спростувати, зазначають аналітики. А попит на цю галузь із кожним роком зростатиме.

Соціально-відповідальне інвестування в тренді
Сьогодні помилково вважають, що лише окремі категорії населення (переважно жінки й міленіали загалом) зацікавлені в соціально-відповідальному інвестуванні. Воно враховує екологічний, соціальний та управлінський фактори (ЕСУ). У 2019 році інформаційно-аналітична компанія Morningstar розвіяла цей міф, виявивши, що 72% усіх американських інвесторів мають “помірний інтерес до стабільного вкладення грошей у певну сферу”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тенденція доволі чітка й у випадку інституційних інвесторів. За даними міжнародної інвестиційної компанії BlackRock, саме екологічна сфера буде основним напрямом їхніх фінансових рішень.

Зокрема, BlackRock приєдналася до ініціативи Climate Action 100+, учасники якої тиснуть на компанії, що працюють з традиційною сировиною (нафта, газ, вугілля). Таким чином вони намагаються довести, що альтернативні джерела енергії зменшують викиди в повітря.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Інвестиції в сонячну енергетику: як бізнес стимулює розвиток галузі