facebook

Як збили літак МАУ в Ірані

17 лютого минає 40 днів, як Україна пережила найбільшу авікатастрофу в своїй історії. Вранці 8 січня військові Ірану випадково збили український літак МАУ під Тегераном, на борту якого перебували 176 людей. Усі вони загинули. У мережі згодом опублікували відео авіакатастрофи, на яких видно: в літак у небі влучають дві ракети, після чого він спалахує та розбивається.


Авіакатастрофа сталася вранці 8 січня. Перші відео трагедії почали з’являтися у мережі наступного дня. Ввечері 9 січня у мережі опублікували відео, яке вперше довело світу: український літак над Тегераном був збитий.

Вже 14 січня іранський журналіст Бенгам Голіпур оприлюднив новий ролик. На ньому видно, як літак МАУ в небі над Тегераном збили дві ракети протиповітряної оборони Ірану.

Тоді ж СNN повідомила, що Іран збив літак МАУ двома ракетами класу земля-повітря (SA-15) російського виробництва. Підтвердження цьому надали і розслідувачі Bellingcat.

Ми проаналізували нове відео, яке, за великою ймовірністю, показує вибух в повітрі в районі Тегерана. Ми встановили геолокаційні дані відео як західний Паранд, передмістя Тегерана, з координатами 35.489414, 50.906917. Камера направлена на північний схід, що відповідає напрямку траєкторії польоту рейсу PS752,
– написали розслідувачі.

Коротко про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вранці 8 січня український літак Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” розбився на околицях Тегерана.

На борту перебувало 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Серед них – 11 українців: весь екіпаж та два пасажири. Ніхто із них не вижив.
Іран офіційно визнав, що його військові випадково збили літак 11 січня – лише через 3 дні після катастрофи. Відповідальність за злочин взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.

Президент Ірану Хасан Рухані попросив вибачення перед українцями за катастрофу та запевнив у справедливому розслідуванні аварії.
14 січня в Ірані арештували ймовірних винуватців катастрофи українського літака МАУ під Тегераном.
Вранці 19 січня тіла загиблих українців повернули на Батьківщину.

Церемонія прощання з ними пройшла в аеропорту “Бориспіль”. 20 січня загиблих поховали у їх рідних містах.
Вже 2 лютого у мережі з’явилася розшифровка перемовин диспетчерської служби аеропорту Тегерана та другого пілота літака компанії Iran Aseman Airlines. Відповідно до неї, іранці бачили ракету від моменту пуску, і до того, як вона влучила в літак МАУ.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як збили літак МАУ в Ірані