facebook

В Україні вшановують пам’ять Героїв Революції Гідності: 18 лютого – важливий день в історії країни

У вівторок, 18 лютого, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя на Майдані під час Революції Гідності за світле майбутнє нашої держави.


Нагадаємо, що на ранок 18 лютого було заплановано “Мирний наступ” — багатотисячну ходу учасників Євромайдану до Верховної Ради України, де мала відкритися чергова сесія, на якій планувався розгляд питань щодо змін до Конституції України щодо обмеження повноважень президента.

В очікуванні сесії, близько 8:30 ранку мітингарі почали збиратися на Майдані Незалежності, звідки десятитисячною колоною на чолі з Олегом Тягнибоком депутатами опозиційних фракцій УДАР, ВО “Свобода” та ВО “Батьківщина” та учасниками загонів народної самооборони рушили до будинку Парламенту на вулиці Грушевського, з метою донесення вимог щодо повернення до Конституції зразка 2004 року та покарання винних у викраденнях і вбивствах активістів Євромайдану.

На вулиці Шовковничній проти демонстрантів бійці спецпідрозділу “Беркут” застосували спецзасоби: світлошумові гранати та помпові рушниці Форт-500Т, зокрема силовики піднялись на дах будинку по вул. Інститутській 17/5 і звідти кидали шумові гранати та стріляли з рушниці в активістів Євромайдану.

Протистояння в Україні 18-21 лютого 2014 — це силове протистояння між силовиками та Євромайданівцями, завершальний етап Революції гідності. Результатом подій стало відсторонення 22 лютого Верховною Радою від виконання обов’язків президента України Віктора Януковича, який утік до РФ, та призначення дострокових президентських виборів на 25 травня 2014 року.

Під час протистояння за інформацією МОЗ України загинули 82 особи (71 демонстрант та 11 правоохоронців), постраждалими стали 622 людини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні вшановують пам’ять Героїв Революції Гідності: 18 лютого – важливий день в історії країни