facebook

Літак для евакуації українців вилетить в Ухань 18 лютого.

Аеропорт Тернополя, який знаходиться на балансі обласної ради, відмовив Державній авіаційній службі прийняти літак з Китаю з евакуйованими з-за короновіруса українцями.

Про це в Facebook написав перший заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний.

«Вчора, 17 лютого, Державіаслужба в телефонному режимі зверталася до керівництва аеропорту про можливість прийняти літак з евакуйованими, на що отримала обгрунтовану відмову», – написав Деревляний.

Він вважає неприпустимою ідею розмістити українців, яких евакуювали з Китаю, в санаторії «Медобори» на Тернопільщині.

За його інформацією, з цього приводу депутати облради ініціюють позачергову сесію.

«Фракції Тернопільської обласної ради звернулися до голови Тернопільської обласної ради з вимогою про невідкладне скликання сесії Тернопільської обласної ради за участю керівництва Тернопільської ОДА для обговорення вкрай важливого і небезпечного для жителів області і Західної України ситуації. За нашою інформацією, голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель і власник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк дали згоду на прийняття цих людей. Спільно повинні захистити громаду області», – написав Деревляний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сьогодні вранці депутати Микулинецької ОТГ, на території якої розташований зазначений санаторій, на позачерговій сесії закликали керівництво держави «допомогти і протидіяти незаконному розміщенню евакуйованих громадян України з Китаю в санаторії «Медобори».

У своєму зверненні депутати вказують, що санаторій не пристосований до такої надзвичайної ситуації, а також відзначають, що можливий приїзд евакуйованих викликав обурення громади, яка зібралася на мітинг і загрожують перекриттям доріг.

Керівник санаторію Мартинюк на вимогу громади під час мітингу написав заяву, що підтримує рішення сесії, і запевнив, що без узгодження з жителями ОТГ заклад не прийме евакуйованих українців. Він додав, що санаторій був тільки в списку установ, які розглядали для можливого карантину.

Нагадаємо, літак для евакуації українців вилетить в Ухань 18 лютого, і повернеться в Україну 20 лютого.

17 лютого, міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до голови Тернопільської ОДА Ігорю Сопеля і голові облради Віктору Овчаруку, в якому закликав запобігти можливому розміщенню в санаторії «Медобори» українців, яких планують евакуювати з Китаю.

Сопель відповів, що офіційного підтвердження наміру привезти в Тернопільську область евакуйованих з Китаю українців немає.

Сьогодні на Тернопільщині місцеві жителі на знак протесту проти можливого поселення на карантин українців з Китаю в санаторії «Медобори» облаштували на під’їзді до нього кілька блокпостів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Літак для евакуації українців вилетить в Ухань 18 лютого.