facebook

Червоний Хрест готовий відправить до України допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу

Міжнародний Комітет Червоного Хреста надасть Україні допомогу в боротьбі з поширенням коронавірусу.


Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в рамках онлайн-брифінгу щодо зусиль МЗС України з допомоги українським громадянам за кордоном та залучення міжнародної допомоги для протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Міністр зазначив, що ключовим заданням МЗС наразі є сприяння українським громадянам у поверненні на Батьківщину, передає пресслужба Міністерства закордонних справ.

«Наше завдання – допомогти українцям за кордоном і побудувати разом з Міністерством інфраструктури відповідний шлях повернення людей. Насправді, переважну більшість громадян України, які висловили бажання повернутися в Україну, ми вже успішно повернули. Зараз складна ситуація з найбільш віддаленими точками – це Латинська Америка і Тихоокеанський регіон. Причин є декілька: це як і складнощі, пов’язані із згортанням світової логістики, так і не зовсім сумлінне виконання своїх обов’язків деякими туроператорами», – наголосив міністр.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства України, сьогодні було ухвалено рішення уряду, що саме МЗС України координуватиме запити української сторони на отримання відповідної міжнародної допомоги.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий відправити до України допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу. Вантаж сформований, зараз ми приступаємо до розроблення логістики його якнайшвидшої доставки в Україну», – зазначають у відомстві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема урядом визначено, що лише один аеропорт в Україні буде працювати на прийом літаків з-за кордону – це міжнародний аеропорт Бориспіль, оскільки лише там ми зможемо організувати спеціалізований контроль тих, хто повертається», – наголосив міністр.

Як повідомлялося, на початку березня Міжнародний комітет Червоного Хреста направив до України дві вантажівки з гуманітарною допомогою для мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Червоний Хрест готовий відправить до України допомогу у боротьбі з поширенням коронавірусу