facebook

Стадіон так стадіон: нардепи можуть змінити місце засідань ВР

Найближчої суботи, 28 березня, імовірно може відбутися позачергове засідання народних депутатів. Місце проведення – Верховна Рада. А от наступне засідання можуть провести на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

Про це в ефірі hromadske заявила народна депутатка, заступниця глави фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

“Дійсно, ми розглядали такий варіант “Б” – провести сесію, очевидно вже не цю сесію, яка буде в суботу, але можливо пізніше, чи на якомусь майданчику на свіжому повітрі, це може бути стадіон чи велика концертна зала. Ми думали про такий варіант, але остаточного рішення немає”, – сказала Кравчук.

Суботнє засідання, якщо воно відбудеться, то в стінах парламенту запровадять додаткові засоби захисту – маски, окуляри і рукавички.

Для перенесення засідання парламенту необхідно ухвалити відповідне процедурне рішення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Щоб провести засідання в іншій залі або на вулиці, треба зібратися хоча б один раз і за це проголосувати. Що стосується відеозв’язку та відеоголосувань, то це ще складніше, бо тут є роз’яснення Конституційного суду, що це має бути фізичне зібрання депутатів”, – пояснила Кравчук.

Вона уточнила, що нардепи тестують можливі технічні засоби такої роботи, і зокрема 25 березня відбулося вже третє тестування роботи по відеозв’язку.

“В чому технічна складність? Це має бути одночасне підключення великої кількості депутатів, і, крім того, має бути якимось чином зафіксовано, що це саме депутат біля камери, а не його брат, сестра чи кішка. Є багато нюансів, які ми маємо спочатку вирішити”, – зазначила Кравчук.

Раніше планувалося, що Рада збереться на позачергове засідання 26 березня.

Нагадаємо, станом на 10:00 26 березня, в Україні офіційно підтверджено 156 випадків захворювання коронавірусом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стадіон так стадіон: нардепи можуть змінити місце засідань ВР