facebook

В Україні виготовили першу партію високоточних тестів на COVID-19

Собівартість однієї реакції на українській системі – 250 грн, на закордонних аналогах – 370-450 грн


Уряд планує виділити кошти, щоб виготовляти українські тест-системи з діагностики COVID-19. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко після відвідин Інституту молекулярної біології та генетики НАН, передає пресслужба Кабміну.

Також Інститут відвідав перший заступник міністра освіти й науки Юрій Полюхович – про це написав у себе на Facebook.

Шановні друзі, колеги та підписники! Відсьогодні тимчасове виконання обов'язків Міністра освіти і науки переходить до…

Gepostet von Yuriy Polyukhovych am Mittwoch, 25. März 2020

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Виготовлена і повністю готова до використання “Тест-система для діагностики коронавірусу COVID-19″ на основі кількісної полімерної реакції (ПЛР). Система пройшла реєстрацію, підтверджена її точність і специфічність на рівні 99,9%”, – написав Полюхович.

Систему валідували в Британії та перевірили на зразках українців з COVID-19. Собівартість однієї реакції на українському тесті – приблизно 250 грн, тоді як закордонні аналоги вартують 370-450 грн.

Технологія вже пройшла реєстрацію в Україні, Інститут отримав від держави 350 тис. грн і виготовив перші партії на 600 аналізів – їх передали в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та Центр громадського здоров’я МОЗ.

“Однак Інститут може виробляти набагато більше тестів, які зараз дуже потрібні Україні. Менш ніж за тиждень науковці можуть зробити набори на 10 тис. вимірювань, а за 10-12 днів – на 50 тис. Головне, що для цього потрібно, – кошти”, – резюмував урядовець.

Нагадаємо, уже понад 475 тис. людей заразилися коронавірусом у світі від початку його поширення. Недуга охопила 198 країн та територій. В Україні – 156 підтверджених випадків зараження коронавірусом. Як звітує МОЗ, було виявлено 43 нових хворих за останню добу.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні виготовили першу партію високоточних тестів на COVID-19