Це надзвичайно легке в приготуванні і смачне частування до чаю готується й справді не більше 10 хвилин, а смакує наче куплене в найкращій кондитерській нашого міста. Готуйте, насолоджуйтесь та діліться рецептом з друзями!
Ці сирні кульки – шалено смачні!
Складові:
Сир – 250 грам
Яйця – 1 штучка
Борошно – 1,5-2 склянки (залежно від консистенції сиру і самої муки)
Цукор – 2 столових ложки
Оцет – 1 чайна ложечка
Сода – пів чайної ложечки
Сіль – 1 щіпка (за бажанням)
Олія – 1 склянка
Цедра лимона
Якщо Ви любите солодше, тоді кількість цукру можна збільшити (в одному подібному рецепті я бачила в інгредієнтах аж 6 столових ложок цукру).
Готуємо так:
Додайте в миску яйце, засипте цукром і гарненько збийте вінчиком. Додайте туди ж дрібно нарізану лимонну цедру і оцет, перемішайте.
Додайте сир, перемішайте доти, поки не зникнуть всі сирні грудочки.
Потроху підсипати муку, змішану з содою і сіллю, постійно помішуючи. У Вас повинно вийти однорідне тісто, не дуже густе і не дуже рідке.
Залиште тісто на 20 хвилин відпочити.
Потім розкачайте з тіста ковбаски і наріжте їх на брусочки. Акуратно сформуйте з них кульки розміром трохи менше, ніж волоський горіх.
Найкраще налийте трохи на руки олії, тоді тісто не буде прилипати.
Олію налийте в каструлю або сковороду і добре нагрійте.
Потім зробіть невеликий вогонь і викладайте кульки. Між кульками має залишатися простір, так як вони будуть збільшуватися в розмірах при смаженні.
Смажте до золотистого кольору з усіх боків.
Ось і готова наша смакота! Зверху присипте їх цукровою пудрою.
Записуйте рецепт та готуйте на здоров’я!
Передрук без посилання на ibilingua суворо заборонений!
Фото ілюстративне з вільних джерел