facebook

Під носом у Баканова: Їх терміново пов’язали. Зеленський розлючений – до мене його!

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, затримали старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Управління Служби безпеки України у Волинській області та його спільника за сприяння фінансуванню тероризму в особливо великому розмірі, вчиненого організованою групою осіб та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, працівник СБУ систематично надавав військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування.

3 квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тис грн підполковника СБУ та його спільника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У затриманих вилучено 6 млн 400 тис російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 млн 300 тис грн, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Військова прокуратура об’єднаних сил. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Окрім того, ми вже повідомляли, що нещодавно СБУ повідомила, що викрила топ-посадовця категорії “А”, який надіслав комусь секретні документи щодо заходів Міноборони на сході України, у морях та Керченській протоці.

“Державний службовець категорії “А”, скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ.

Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці”.

Відзначається, що своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України.

СБУ підозрює держсекретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака у передачі секретних документів, пов’язаних з національною безпекою.

Варто зазначити, що як зазначають джерела, Зеленський найближчим часом матиме розмову із Бакановим, на предмет зачистки та перевірки працівників СБУ, зокрема, не виключають джерела, крісло може захитатись і під самим Бакановим, в разі не задовільної роботи, про що неодноразово зазначав Зеленський, підкреслюючи що йому потрібен результат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Під носом у Баканова: Їх терміново пов’язали. Зеленський розлючений – до мене його!