facebook

Два тижні без води чи світла! Зеленський вибухнув нестримною заявою. Посадити їх туди

На традиційній селекторній нараді щодо боротьби з поширенням коронавірусу Президенту України Володимиру Зеленському доповіли про перевірки лікарень щодо їхнього стану, забезпечення фінансуванням, спецзасобами захисту, а також щодо наявності медичних працівників.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував про ситуацію на Тернопільщині, куди він поїхав за дорученням Глави держави. Там виникли проблеми з найбільшою кількістю заражених лікарів та невиплатою зарплат. Гроші на виплати були знайдені, і вже скоро їх почнуть виплачувати. Віктор Ляшко також спростував фейки щодо зменшення видатків на місцевий медзаклад через зміну фінансування. Головний санітарний лікар повідомив медикам, що відтепер їхній бюджет збільшився на 400 мільйонів гривень.

«Але це лише одна ситуація. Ми отримали неймовірно багато звернень за останні кілька днів. Ми знали, що українська медична система не повністю готова до таких викликів, як епідемія. Адже протягом усіх років незалежності її просто знищували. Ми не зробимо її ідеальною за місяць чи півроку. Але я наполягаю на тому, щоб лікарям і медичним закладам була приділена особлива увага. Звернення повинні перевірятися, на них потрібно реагувати. Ситуацію в медицині треба терміново налагоджувати. Крок за кроком», – сказав Володимир Зеленський.

Додатково обговорили стан місць для обсервації тих, хто в’їжджає в Україну. Нині правоохоронці, Міністерство охорони здоров’я та місцева влада перевіряють приміщення за новою інструкцією МОЗ. Кількість місць для обсервації за новими вимогами буде визначена наступного тижня.

«Як ми хочемо, щоб люди проводили два тижні в умовах, коли немає не те що нормального ремонту, а елементарного – води чи світла? Ви ж розумієте, що ми повинні забезпечити комфортні умови обсервації», – наголосив Президент.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, додатково до областей вчора відвантажили першу партію багаторазових захисних костюмів для лікарів. До кінця наступного тижня медичні заклади отримають 12 тисяч одиниць такого захисного одягу.

Закупівля необхідних спецзасобів та обладнання відбувається на постійній основі, наголосив Кирило Тимошенко.

Президент України зазначив, що повинна відбуватися перевірка доставки цих речей у медичні заклади.

«Щоб не було так, що ми шукаємо гроші, партнерів, домовляємося з виробництвом за кордоном, організовуємо літаки, перевезення, а потім отримуємо красиву статистику й сотні звернень лікарів щодо того, що вони нічого не мають. Медики – в епіцентрі зараження, і вони ж наші воїни, наш захист, наша надія. Ми робимо все, щоб вони були захищені й могли захистити нас», – резюмував Володимир Зеленський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Два тижні без води чи світла! Зеленський вибухнув нестримною заявою. Посадити їх туди