facebook

Чи підвищить Укрзалізниця ціни після карантину: відповідь Криклія

Владислав Криклій заявив, що Укрзалізниця не планує підвищувати тарифи на проїзд у пасажирських поїздах після скасування карантину і відновлення сполучення.
Криклій додав, що збільшення вартості квитків на потяги як не планувалося, так і не планується. Про це міністр інфраструктури України сказав в інтерв’ю.

Зауважимо, що наразі пасажирські перевезення в Україні тимчасово зупинені через поширення коронавірусу. Епідемія завдала українському перевізнику щонайменше 1,2 – 1,4 мільярда гривень збитків лише за березень. За першу половину 2020 року збитки компанії зростуть ще більше
Тарифи ще не змінювалися. Зрозуміло, що до цього питання необхідно буде підходити у майбутньому. Але коли? Я поки що вам не скажу,– наголосив Криклій.

Міністр інфраструктури додав, що в Україні бракує закону про незалежного регулятора у сфері транспорту, щоб тарифи встановлювалися ним.

Це суттєво спростило б життя, щоб це не мало якогось політичного присмаку і підтексту,– підкреслив міністр.

Що відомо про тарифи Укрзалізниці
Востаннє тарифи на квитки переглядали у жовтні 2018 року. Тоді вартість квитків зросла на 12%. Це сталося після проведення другого етапу індексації цін.
Наступну індексацію тарифів обіцяли провести у березня 2020 року, однак відповідний наказ у профільному міністерстві не підписали.
Наразі розглядатимуть підняття тарифів лише на вантажні перевезення. Зокрема, ціни на перевезення різних товарів наприклад, руди й зерна, хочуть наблизити до одного показника.
Криклій пояснив, що незалежно від типу товару, зношення інфраструктури при перевезенні однакові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи підвищить Укрзалізниця ціни після карантину: відповідь Криклія