facebook

“Справжня боротьба”: Українці масово повертаються додому. На кордоні відбувається немислиме. Поліція безсильна

Попри карантинні обмеження, українці продовжують масово повертатися додому з-за кордону. Але замість того, щоб потрапити на обов’язкову обсервацію, роз’їжджаються по своїх домівках по всій Україні.

Так сталося і на україно-угорському кордоні біля КПП “Тиса” (пункт пропуску Чоп – Загонь). Туди прибув спеціальний автобус з українцями з-за кордону. Та після того українців не відправили на обсервацію на 14 днів, як цього вимагає постанова Кабміну. Натомість за них розпочалася точитися боротьба між приватними перевізниками, які готові були їх доставити в будь-яке місто України.

Відповідне відео опублікував журналіст Віталій Глагола.

“Після цього за людей розгортається справжня боротьба між перевізниками, бо автобусів купа. Рейси від Рахова до Маріуполя”, – відзначив журналіст.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У поліції пояснили, що вони нічого не можуть зробити з такими українцями, які повернулися з-за кордону

“Наручники на них одягати? Особи не позбавлені прав громадян. Якщо закон нам дасть право заковувати їх в наручники та вести примусово на обсервацію – то так. Але закон такого права не дає. Поліція пильнує громадську безпеку. І все. Все решта виконують Міністерство охорони здоров’я (вони повинні їм все розтлумачити), місцева влада повинна надати місце для обсервації, Міністерство інфраструктури повинно забезпечити переміщення. А правоохоронні органи – суто дотримання громадського порядку”, – прокоментував цю ситуацію речник МВС Артем Шевченко в коментарі сайту 24 каналу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Справжня боротьба”: Українці масово повертаються додому. На кордоні відбувається немислиме. Поліція безсильна