facebook

Хлопець показав, як його прадід врятував родину від “іспанки”. Люди в захваті, та спосіб не для всіх

Архівне фото дісталося автору поста від родичів


Користувач Reddit поділився в мережі раритетним фото рідних – на знімку родина його прадіда, яка знайшла спосіб пережити іспанський грип на початку ХХ століття. Користувачі ресурсу в захваті, спосіб дієвий, але він явно не для багатьох сучасників.

Вся справа в тому, що в розпал “іспанки” прадід і прабабуся з дітьми залишили свій будинок в місті і перебралися до лісу, де на деякий час розбили невеличкий табір. На фото якраз зображений один з днів родини в цій ізоляції далеко від людей.

“Мій прадід вивіз свою родину в Айдахо в 1918 році, щоб ізолюватися від іспанського грипу”, – розповів користувач під знімком.

Про цей факт хлопець дізнався від своєї тітки, яка нещодавно показала йому архівне фото. Воно виявилося особливо цінним для реддітора, адже в кадрі є і його маленький дід. Як саме була зроблена фотографія, він не знає, адже камера в ті роки була великою розкішшю. При цьому, як додав автор поста, про ізоляцію у 1918-му пізніше у своєму щоденнику писала і його прабабуся.

Інші реддітори в захваті, адже сьогодні мало хто наважився б переїхати до лісу: “Твій прадід вчинив дуже мудро”, “Вау, шкода, що сьогодні це так малореально”, “Оце турбота про родину. Оце ізоляція”, “Це, ймовірно, багато в чому вплинуло на те, що ти сьогодні з нами. Люди старого гарту дійсно круті!” – зазначили в коментарях під фотографією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, іспанський грип або так звану іспанку вважають наймасовішою пандемією грипу за всю історію людства. Точні дані про хворих і жертви невідомі, але в період з 1918 по 1919 рік у всьому світі “іспанкою” хворіли близько 550 мільйонів людей (29,5% населення планети). Число жертв також обчислюється мільйонами.
Раніше 101-річний житель Італії став героєм соцмереж, адже він переміг коронавірус і пережив “іспанку”. Користувачі мережі побачили в ньому нового суперника Єлизавети II.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хлопець показав, як його прадід врятував родину від “іспанки”. Люди в захваті, та спосіб не для всіх