facebook

“Він злочинець!” У Грузії різко звернулися до Разумкова через призначення Саакашвілі. Опубліковано листа

Військові потребують допомоги всіх небайдужих.

У Грузинському парламенті просять Верховну Раду України не призначати Міхеїла Саакашвілі віцепрем’єр-міністром з питань реформ. В іншому разі це “підірве відносини між двома країнами та затьмарить співробітництво”.

Про це йдеться в офіційному листі спікера парламенту Грузії Арчіла Талаквадзе на ім’я голови парламенту України Дмитра Разумкова, яке потрапило в розпорядження. Лист датований 24 квітня.

Парламент Грузії висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з можливими призначенням колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на пост віцепрем’єра України.

“Пане спікере, всім відомо, що грузинський суд заочно визнав Міхеїла Саакашвілі винним у низці серйозних кримінальних справ. Його провину в цих тяжких злочинах підтвердили всі три судові інстанції нашої країни. На пана Саакашвілі накладається політична відповідальність за системні провали в сфері прав людини, зловживання службовими повноваженнями, обмеження свободи ЗМІ, порушення прав на власність та створення загрози вільним виборам під час свого правління”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Саме тому можливе призначення Саакашвілі “може підірвати відносини між державами та інституціями”.

“Його можливе призначення затьмарить політичну співпрацю між нашими урядами та наші спільні зусилля. У нас багато спільних викликів та цілей на шляху відновлення територіальної цілісності й членства в Євросоюзі та НАТО. Я пишу вам, оскільки вірю, що наші співгромадяни повинні бути інформовані про ці обставини й розуміти предмет нашої заклопотаності, з яким також слід ознайомитися нашим українським колегам до ухвалення будь-яких рішень”, – підкреслив спікер парламенту Грузії Арчіл Талаквадзе.

Варто зазначити, що посла Грузії можуть відкликати з України в разі призначення Міхеїла Саакашвілі віцепрем’єром українського уряду з питань реформ. Про це прямо заявили в Тбілсі.

У відповідь на заяви глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія в коментарі OBOZREVATEL зазначив, що в разі такого сценарію Грузія зіткнеться з більшими проблемами, ніж наша країна.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Він злочинець!” У Грузії різко звернулися до Разумкова через призначення Саакашвілі. Опубліковано листа