facebook

На заробітки до Європи: розповіли, чи зможуть українці поїхати цьогоріч на сезонні роботи

Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив, що йому доручили вести перемовини з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. Він не виключає організацію чартерних рейсів.

Про це Пристайко розповів виданню “Сегодня”.

Він переконує, що заборони на виїзд немає, більш того, чартери для сезонних працівників будуть організовуватися постійно.

Однак, за його словами, важливо зрозуміти різницю між заробітчанами, які постійно неорганізовано перетинають український кордон посилюючи ризики загрози нового спалаху коронавірусу і сезонними робітниками, які їдуть за кордон на 3−6 місяців з виконанням умов обсервації і вимог безпеки.

“Ви ж бачите, які постраждали від коронавіруса найбільше. Давайте говорити чесно − це області вздовж кордону. Тому одна справа, коли ми говоримо про сезонних працівниках, які їдуть на сезонні роботи на 3−6 місяців, маючи медичну страховку, гідну зарплату, форми і умови роботи, і роблять це не перший рік. відносно таких співробітників ми продовжуємо вести переговори з конкретними країнами і будемо забезпечувати цю організовану сезонну роботу “, − сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пристайко також в Фінляндії сезонні робітники, які туди приїжджають, “проходять обов’язкову обсервацію, яку оплачує уряд або компанії, які їх наймають”.

“Ми зараз намагаємося визначити, як організовано дати таку можливість людям, які хочуть працювати за кордоном. Цих людей цінують за кордоном, своїм сім’ям в Україні вони приносять дохід”, − заявив чиновник.

Він також додав, що “країні також дуже потрібні ці люди” і уряд хотів би, щоб вони зробили “внесок в економіку країни, наприклад, побудувавши свої ферми”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На заробітки до Європи: розповіли, чи зможуть українці поїхати цьогоріч на сезонні роботи