facebook

Цікаві факти про рекламу

Американські дослідники, вивчивши історію реклами, прийшли до висновку, що вона є найзначнішою і впливовою формою сучасного мистецтва. У топ-10 цікавих фактів про рекламу увійшла цікава статистика, зібрана цими дослідниками, прийоми психологічного впливу і багато іншого.

  1. Дослідники Йоркського університету підрахували, що американські фармацевтичні компанії витрачають на дослідження в два рази менше коштів, ніж на рекламу.
  2. Коли ви наступного разу побачите рекламу наручного годинника, зверніть увагу, що стрілки завжди показують 10 годин і 10 хвилин. Існує безліч теорій з цього приводу, від теорії всесвітньої змови маркетологів до психологічної теорії, яка говорить, що таке розташування стрілок імітує посмішку, і на підсвідомому рівні виріб викликає довіру.
  3. Найдорожчою в історії політичною рекламою стали вибори президента США в 2008 році. Тоді Барак Обама витратив на свою передвиборчу компанію 310 млн. дол., а Джон Маккейн — 136 млн дол.
  4. У рекламі використовується техніка «умови ефективності», коли рекламований товар оточується предметами і обстановкою, яка свідомо викликає довіру і позитивні емоції. Так, пральні порошки оточують образами квітів, сонячного світла, сім’ї, дітей і т. д.
  5. Дослідники встановили, що навіть при багаторазовому показі рекламного банера у людини не виникає «ефекту набридливості». Навпаки, такі банери навіть при багаторазовому показі на підсвідомому рівні формують у людини позитивне ставлення до товару.
  6. Людина до 65 років переглядає близько 2 млн. рекламних роликів, а дитина переглядає близько 100 роликів реклами в день.
  7. Статистика показує, що невідома пісня невідомого виконавця стане хітом за один день, якщо використовувати її в рекламі.
  8. Якщо якийсь товар приховано або відкрито рекламується в фільмі, його продажі збільшуються більше, ніж на 50%.
  9. У жіночих журналах в 10,5 раз більше реклами і рекламних статей, які просувають засоби для схуднення, ніж в чоловічих. На 75% обкладинок глянцевих жіночих журналів є мінімум один заголовок, який закликає жінок змінити своє тіло (за допомогою дієти, пластичної хірургії та ін.).
  10. Щорічно в світі компанії витрачають на рекламу більше 500 млрд доларів, в той час як на допомогу голодуючим в усьому світі витрачається менше 10-15 млрд доларів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цікаві факти про рекламу