facebook

В Ізраїлі створили препарат від коронавірусу: країна оголосила про прорив

В Ізраїлі отримали перший робочий зразок препарату, який пригнічує коронавірус в організмі хворого.

Він діє і як вакцина, і як ліки. Про це у вівторок, 5 травня, повідомили в Інституті біологічних досліджень у Нес-Ціоні, передає mako.co.il.

У спільній заяві інституту й Міністерства оборони запевняється, що препарат активно знищує вірус.

“Йдеться про новий засіб, який цілеспрямовано діє проти коронавірусу, – на відміну від інших експериментальних методів лікування, заснованих на вже відомих препаратах і методиках, що застосовуються під час інфекційних захворювань”, – сказано в зверненні.

Що відомо про препарат
В основі ліків – моноклональні антитіла (антитіла, що виробляються імунними клітинами), які були отримані з плазми крові тварин і людей, які перехворіли на коронавірус.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Виявлені білки імітують реакцію імунної системи на загрозу та використовуються для лікування деяких форм раку.

Клінічні випробування показали високу ефективність засобу. Інститут біологічних досліджень вже подав патентну заявку, а надалі планує звернутися до міжнародних організацій для виробництва препарату.

“Я пишаюся досягненням ізраїльських вчених. Йдеться про гігантський прорив, який має величезне значення для всього людства”, – підкреслив міністр оборони Нафталі Беннет, який вже встиг ознайомитись із дією препарату.

Які успіхи у інших країн
США

У США офіційно схвалили застосування в екстрених випадках експериментального препарату “Ремдесивір” (Remdesivir) у разі коронавірусної інфекції COVID-19.

Попередні результати дослідження, проведеного владою США, показують, що пацієнти, яким давали “Ремдесивір”, відновилися на 31% швидше за тих, хто в рамках дослідження вживав плацебо.

Американські лікарі також тестують дешевий засіб від печії “Фамотидин” як ліки проти коронавірусу COVID-19.

Великобританія

У Британії збираються протестувати експериментальний норвезький протираковий лікарський засіб Bemcentinib для лікування коронавірусу.

Також у Великобританії один із шести препаратів від коронавірусу, які проходили тестування, перейшов на другий етап випробувань – його почнуть застосовувати на людях. Йдеться про з’єднання “Бемцетинібу”, MEDI3506 і “Акалабрутинібу”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Ізраїлі створили препарат від коронавірусу: країна оголосила про прорив