facebook

Завтра почнеться пом’якшення карантину: які заклади відкриються

У понеділок, 11 травня, починається перший етап ослаблення карантину в Україні. Рішення про пом’якшення влада на місцях приймає самостійно, грунтуючись на рекомендаціях Кабінету міністрів. Зокрема в Києві, обмеження почнуть знімати з 12 травня, а Львів пом’якшить їх лише частково.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відзавтра у країні мають запрацювати парки, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, непродовольчі магазини, які розташовані в окремих приміщеннях. Разом з тим, пом’якшення карантину відбуватиметься по-різному у різних містах.

У Києві з неділі відновлюють роботу 19 агропродовольчих ринків, яким дозволено працювати після ослаблення карантину. Крім того, за умови дотримання протиепідемічних заходів може бути відновлена робота літніх і сезонних майданчиків кафе і ресторанів. Заклади повинні мати засоби для дезінфекції рук при вході; замовлення повинні здійснюватися і видаватися дистанційно.

Для перукарень салонів краси та косметологічних кабінетів висунули ряд вимог. На вході також повинні бути антисептики, у закладі не повинно бути більше одного клієнта на 10 кв. метрів, а запис

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Львові відзавтра дозволять відвідувати парки, сквери та спортивні майданчики (для індивідуального заняття спортом). Також буде відновлено торгівля промисловою групою товарів (крім одягу та взуття).

Щодо перукарень, фітнес-центрів та салонів краси поки не визначилися – рішення буде ухвалено 12 травня.

У Черкасах, Дніпрі, Житомирі та Мукачево влада передчасно намагалася послабити карантинні обмеження. Після цього, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що ослаблення карантину в Черкасах може призвести до катастрофічних наслідків і пригрозив оцінкою таким діям з боку правоохоронних органів.

Згодом, Черкаський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради по ослабленню карантину в місті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Завтра почнеться пом’якшення карантину: які заклади відкриються