facebook

Носити маски в транспорті доведеться щонайменше два роки, – вірусологиня

З 11 травня карантинні обмеження в Україні поступово зніматимуть. За планом уряду метро, як і інший громадський транспорт, можуть відкрити лише на четвертому етапі виходу з карантину.

Про те, як працюватиме метро в умовах пандемії розповіла лікарка столичного “Інституту епідеміології та вірусних хвороб Л.В. Громашевського” Алла Мироненко в ефірі ТК “Україна 24”, пише ТСН.

В Мінінфраструктури вважають, що транспортні перевезення здійснюватимуться з обов’язковими заходами безпеки: масками, температурним скринінгом та дезінфекціями.

На думку вірусологині, маски в громадському транспорті треба буде носити щонайменше два роки. Зокрема це обумовлено тим, що визначити пік коронавірусу в Україні буде доволі важко і тільки після закінчення епідемії.

“Коли вона під час росту, то незрозуміло – вона припинена, стабілізується чи піде на спад. В умовах карантину може гострого піку і не бути, але в карантині не можна вічно жити”, – наголосила лікарка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас, на думку Мироненко, це не означає, що не можна запускати метро, але потрібно, щоб пасажири і працівники стежили за дотриманням заходів безпеки.

Нагадаємо, карантин в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу продовжили до 22 травня. Уряд анонсував ослаблення деяких карантинних заборон вже з 11 травня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Носити маски в транспорті доведеться щонайменше два роки, – вірусологиня